Familie start inzameling voor dochters dood gevonden Silvana

Nieuws
Familie van de dood gevonden Silvana Heber is een inzamelingsactie begonnen voor haar twee dochters. De schoonzus van Silvana zamelt namens haar familie geld in, maakte ze vrijdag bekend.
anp
vrijdag 25 november 2022 om 12:53
Afbeelding
beeld anp
anp

Doel is een bedrag van 10.000 euro op te halen. Vrijdag rond het middaguur was zo’n 2000 euro binnen. Met het geld kunnen de dochters ‘een klein beetje ondersteuning krijgen die ze zelf mogen kiezen, zoals een gedenkhoekje of een ander bijzonder aandenken voor hun moeder. En het geld dat overblijft is voor later voor hun studie of andere essentiële zaken.’

De politie vond het lichaam van Silvana dinsdag om 23.00 uur in een bosje bij Half Mijl niet ver van Veldhoven. De recherche begon vorige week zaterdag met een groot onderzoek naar de vermissing van Silvana, nadat familieleden alarm hadden geslagen. Dit omdat ze niet kwam opdagen voor een afspraak. De politie hield er toen al rekening mee dat ze slachtoffer was geworden van een misdrijf. Voor haar leven werd gevreesd. Samen met de politie doorzochten medewerkers van het Veteranen Search Team de bossen en buitengebieden van haar woonplaats Hoogeloon. Dinsdagavond laat maakte de politie bekend haar lichaam gevonden te hebben.

Diepe rouw

De 41-jarige ex-vriend van Silvana zit sinds zaterdag vast. Hij wordt verdacht van moord op de vrouw. Komende woensdag wordt de man voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch, die over het verlengen van zijn voorarrest beslist.

De familie laat weten ‘diepbedroefd’ en in diepe rouw te zijn door het bericht van de dood van de 36-jarige Silvana. ‘De familie is ontzettend dankbaar voor de lieve berichten van vrienden, kennissen en andere betrokkenen uit heel Nederland. We hopen dat jullie willen helpen deze meisjes een steuntje in de rug te geven in de deze moeilijke tijd. Alle kleine beetjes helpen. Hartelijk dank hiervoor.’

De gemeente Bladel heeft een condoleanceregister geopend, dat mensen kunnen tekenen. Het register ligt in Gemeenschapshuis D’n Anloôp in Hoogeloon. Een week lang kunnen mensen er hun blijk van medeleven geven.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eneco verlaagt energietarieven fors, nog wel boven prijsplafond

Energieleverancier Eneco verlaagt de variabele tarieven per 1 maart fors voor een deel van zijn klanten. Maar de prijzen blijven nog wel boven het prijsplafond.

Afbeelding

VN-vluchtelingenchef: Rusland schendt rechten van kinderen

Rusland schendt de 'fundamentele principes van kinderbescherming' in oorlogstijd door Oekraïense kinderen Russische paspoorten te geven en ze voor adoptie af te staan, zegt VN-vluchtelingenchef Filippo Grandi. 'Dit is iets wat in Rusland plaatsvindt en niet mag gebeuren.'

Afbeelding

Kuipers: medicijnonderhandelingen duren lang vanwege hoge prijzen

Zorgminister Ernst Kuipers vindt het "vervelend" dat het in 2022 langer duurde dan eerdere jaren voordat er een akkoord was over de prijs van dure medicijnen. De geneesmiddelen kunnen daardoor later worden gebruikt.

Afbeelding

Jetten rekent op steun voor einde salderingsregeling in senaat

Energieminister Rob Jetten heeft er vertrouwen in dat hij de oppositie in de Eerste Kamer wél kan overtuigen van zijn plan om een aantrekkelijke stimuleringsregeling voor de aanschaf van zonnepanelen af te bouwen.

Afbeelding

Rabobank verhoogt spaarrente verder

De Rabobank verhoogt de variabele spaarrente vanaf 16 februari naar een half procent. Die is nu nog 0,25 procent. Deze nieuwe rente gaat zowel gelden voor kleine als grotere bankrekeningen, meldt de bank op zijn website.

Afbeelding

Koerswinst Signify stuwt AEX richting 750 punten

De AEX-index op het Damrak tikte vrijdag weer even de 750 punten aan, mede dankzij een sterke koerswinst van Signify. De hoofdindex, die eerder deze week al flirtte met die puntengrens, wist voor het laatst op 17 februari 2022 boven de 750 punten te sluiten.