Doden door Russische beschietingen op Cherson

Nieuws
Russische beschietingen op de twee weken geleden door Oekraïne heroverde stad Cherson hebben vrijdag vijftien burgers het leven gekost. Zeker 35 anderen raakten gewond, onder wie een kind, zei een functionaris van de strategische gelegen stad in het zuiden van Oekraïne. Huizen en hoge gebouwen liepen schade op door de beschietingen, voegde ze daaraan toe.
anp
vrijdag 25 november 2022 om 09:56 aangepast 19:30
Afbeelding
beeld anp

Cherson kwam na de Russische inval in februari als enige grote stad snel onder controle van de Russen. Onder druk van Oekraïense aanvallen besloot het Russische leger op 9 november de stad op te geven en zich terug te trekken op de zuidelijke oever van de Dnjepr-rivier. Het Oekraïense leger trok de stad kort daarna binnen. Veel van de infrastructuur en publieke voorzieningen waren verwoest. Cherson heeft inmiddels wel weer een treinverbinding met de hoofdstad Kiev.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Even Tot Hier scoort ook laat op de avond

Het satirische programma Even Tot Hier van Niels van der Laan en Jeroen Woe zet ondanks het WK voetbal hoge kijkcijfers neer. Het programma werd vanwege de wedstrijd Argentinië tegen Mexico pas tegen 23.

Afbeelding

Ook protesten tegen coronabeleid in Shanghai na fatale brand

Ook in Shanghai zijn protesten uitgebroken tegen het coronabeleid in China. Aanleiding is een brand in de stad Urumqi in de provincie Xinjiang waarbij donderdag tien doden vielen. Volgens de demonstranten konden zij vanwege een strenge lockdown niet aan de vlammen ontkomen.

Afbeelding

Noord-Korea wil grootste nucleaire macht ter wereld worden

Het is Kim Jong-uns ultieme doel om in Noord-Korea de grootste nucleaire voorziening ter wereld te bouwen. Dat heeft de leider van het land volgens staatsmedia zondag verklaard.

Afbeelding

De Volkskrant kreeg ‘heel veel’ reacties op oproep na DWDD

De Volkskrant heeft ‘heel veel’ reacties gekregen op een oproep die de krant heeft gedaan na het publiceren van het onderzoek naar de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. De krant heeft mensen met een soortgelijk verhaal opgeroepen zich te melden.

Afbeelding

Iran laat voetballer en dissident op borgtocht vrij

De Iraanse autoriteiten hebben zaterdag de kritische oud-international Voria Ghafouri en de prominente dissident Hossein Ronaghi op borgtocht vrijgelaten. Iraanse staatsmedia melden dat terwijl de al ruim twee maanden durende landelijke protesten voortduren.

Afbeelding

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.