Dodental loopt op na aardbeving Java, geen levenden meer gevonden

Nieuws
Reddingswerkers in Indonesië hebben vrijdag opnieuw lichamen onder het puin vandaan gehaald na de aardbeving van maandag, waardoor het dodental is opgelopen naar ten minste 310. De hulpdiensten zoeken nog naar 24 vermisten, maar vinden steeds minder overlevenden.
anp
vrijdag 25 november 2022 om 09:52 aangepast 11:37
Afbeelding
beeld anp

De aardbeving met een kracht van 5.6 heeft vooral veel kinderen die op dat moment op school zaten het leven gekost. Onder de gevonden lichamen van vrijdag was ook dat van een 7-jarig meisje. Tientallen reddingswerkers zoeken nog in het rampgebied en graven met scheppen, maar soms ook met hun blote handen.

Woensdagavond werd nog een jongetje van zes jaar onder het puin vandaan gehaald, waardoor mensen de hoop kregen dat er meer overlevenden kunnen zijn. Hij had ruim twee dagen vastgezeten zonder eten en drinken. Sindsdien is niemand meer levend gevonden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duitse minister: ziekenhuizen beschermen tegen dure energie

De Duitse regering trekt 8 miljard euro uit om ziekenhuizen en zorgklinieken te beschermen tegen de hoge energieprijzen. Dat heeft zorgminister Karl Lauterbach gezegd.

Afbeelding

Illegaal feest Ammerzoden beëindigd na oproep politie

Na een oproep van de politie is een illegaal feest in het Gelderse Ammerzoden (gemeente Maasdriel) beëindigd. ‘De muziek is uitgezet en er zijn nog wel wat mensen, maar de meeste bezoekers zijn vertrokken’, aldus een politiewoordvoerder.

Afbeelding

Italianen zoeken verder naar vermisten na aardverschuiving

De zoektocht naar vermisten op het Italiaanse eiland Ischia na de aardverschuiving van zaterdag gaat door. De hulpdiensten zoeken nog elf mensen in het rampgebied. Tot nu toe hebben de autoriteiten één dode bevestigd; dertien mensen zijn gewond geraakt.

Afbeelding

Musk: recordaantal nieuwe gebruikers bij Twitter

Twitter heeft er in de afgelopen tijd recordaantallen nieuwe gebruikers bijgekregen. Dat meldde topman Elon Musk die sinds enige tijd de nieuwe eigenaar is van het socialemediabedrijf.

Afbeelding

Even Tot Hier scoort ook laat op de avond

Het satirische programma Even Tot Hier van Niels van der Laan en Jeroen Woe zet ondanks het WK voetbal hoge kijkcijfers neer. Het programma werd vanwege de wedstrijd Argentinië tegen Mexico pas tegen 23.

Afbeelding

Ook protesten tegen coronabeleid in Shanghai na fatale brand

Ook in Shanghai zijn protesten uitgebroken tegen het coronabeleid in China. Aanleiding is een brand in de stad Urumqi in de provincie Xinjiang waarbij donderdag tien doden vielen. Volgens de demonstranten konden zij vanwege een strenge lockdown niet aan de vlammen ontkomen.