Strafzaak over dodelijk ongeluk met klaphamer in Haaksbergen

Nieuws
Een man uit Haaksbergen staat vrijdag terecht voor een fataal ongeluk met een klaphamer, waarbij op oudejaarsdag vorig jaar de 12-jarige Bram om het leven kwam. De man wordt verdacht van dood door schuld.
anp
vrijdag 25 november 2022 om 04:23
Afbeelding
beeld anp

Op 31 december 2021 was een klein buurtfeestje bezig op de Albert Cuyplaan, middenin een woonwijk, in het Overijsselse Haaksbergen. Daarbij sloeg Sebastiaan O. (38) met een zogenoemde klaphamer op magnesiumpoeder. Dat zorgt voor harde knallen, vergelijkbaar met carbid- of melkbusschieten.

De 12-jarige Bram die stond te kijken, werd in de borst getroffen door rondvliegende stukjes metaal van de klaphamer, die bij de explosie uiteen was gespat. Een 11-jarig vriendje liep zware verwondingen op aan zijn benen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een derde jongen die erbij stond, bleef ongedeerd.

‘Afschuwelijk en dramatisch’, noemde burgemeester Rob Welten van de Overijsselse plaats de gebeurtenis. ‘Mijn gedachten gaan uit naar de mensen die nu volledig van de kaart zijn. Dit is het ergste wat je kan overkomen’, zei Welten.

De ouders van Bram en zijn broertje zullen in de rechtbank in Almelo gebruikmaken van hun spreekrecht. In een documentaire van RTV Oost gaven ze aan dat ze willen pleiten voor een verbod op de klaphamer. ‘Bram krijgen we er niet mee terug, maar als we kunnen voorkomen dat ook maar ooit weer iemand komt te overlijden door een klaphamer, dan is zijn dood niet helemaal voor niets geweest’, zeggen de ouders tegen de omroep.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vulkaan op Java uitgebarsten, evacuatie van omwonenden

De Semeru-vulkaan op het Indonesische eiland Java is uitgebarsten. De Indonesische autoriteiten hebben de hoogste alarmfase afgekondigd en zijn overgegaan op de evacuatie van omwonenden.

Afbeelding

Primeur voor Israëlische president met bezoek aan Bahrein

Voor het eerst brengt een president van Israël een bezoek aan Bahrein. De twee landen haalden in 2020 de banden aan en willen nu op economisch gebied nog nauwer gaan samenwerken.

Afbeelding

4 auto’s in brand in Groningen, politie vermoedt brandstichting

In de stad Groningen hebben zondagochtend meerdere auto’s in brand gestaan. De politie gaat uit van brandstichting. Er raakte niemand gewond, meldt de politie zondag.

Afbeelding

Bronnen: OPEC en bondgenoten houden olieproductie gelijk

Leden van het kartel van olieproducerende landen OPEC en bondgenoten als Rusland en Kazachstan besluiten waarschijnlijk om de olieproductie gelijk te houden, zeggen ingewijden tegen persbureau Reuters.

Afbeelding

Duitse toezichthouder maant broker FlatexDEGIRO tot ingrijpen

Een Duitse financieel toezichthouder heeft bij onlinebroker FlatexDEGIRO tekortkomingen in de bedrijfsvoering geconstateerd, meldt de onderneming op zijn site.

Afbeelding

Nederland ‘spiegelt’ WK-afvaardiging aan die van Argentinië

De keuze voor een Nederlandse afvaardiging naar de wedstrijd Nederland-Argentinië van komende vrijdag hangt af van wie Argentinië naar het WK in Qatar stuurt. Dat zegt minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) in het programma WNL op Zondag.