Gemengd beeld in tariefwijziging energiebedrijf Greenchoice

Nieuws
Energiebedrijf Greenchoice past de variabele tarieven voor gas en stroom per 1 januari verschillend aan. Zo gaan klanten die het tarief betalen van voor 1 juli meer betalen, consumenten die vanaf oktober een tariefwijziging hebben gehad juist minder.
anp
donderdag 24 november 2022 om 15:12
Afbeelding
beeld anp
anp

Klanten die het tarief van voor 1 juli betalen hebben volgens Greenchoice de afgelopen maanden nog een lager tarief betaald. Voor die groep stijgt het tarief nu. Wel zou de stijging beperkt blijven, omdat het energiebedrijf stroom en gas had ingekocht nadat de marktprijzen waren gedaald.

Daartegenover staan klanten, zowel consumenten als mkb’ers, die sinds oktober te maken hadden met een hogere energierekening. Voor die groep worden de tarieven naar beneden bijgesteld.

Slag om de arm

Verder houdt Greenchoice een slag om de arm. Weliswaar hebben de energieprijzen de afgelopen maanden een daling ingezet, dat is geen garantie voor de toekomst. Mochten de prijzen opnieuw flink gaan bewegen, dan is dat aanleiding om de tarieven weer aan te passen, aldus Greenchoice.

Ook gaat het energiebedrijf naar eigen zeggen vanaf volgend jaar een andere inkoopstrategie toepassen, door de inkoop van gas en elektriciteit minder ver vooruit te plannen. Daarmee zou Greenchoice het risico dat het bedrijf loopt bij inkoop tegen hoge prijzen, en het effect daarvan op klanten zo laag mogelijk houden.

Energiebedrijf Essent liet eerder weten de variabele tarieven voor stroom en gas per 1 januari fors te verhogen. Maar door het prijsplafond dat de overheid heeft vastgesteld zou de impact hiervan voor de meeste klanten beperkt blijven. Ook Vattenfall verhoogt de tarieven volgend jaar. De tariefwijziging van Eneco wordt volgende week verwacht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zware regen en sneeuw bemoeilijken reddingsoperatie rampgebied

Reddingswerkers die zoeken naar overlevenden in het zuidoosten van Turkije na de verwoestende aardbevingen maandagochtend, kampen in de nacht van maandag op dinsdag met moeilijke weersomstandigheden.

Afbeelding

Energietarief Vattenfall vanaf april onder prijsplafond

Het energietarief komt voor klanten van energieleverancier Vattenfall vanaf 1 april onder het prijsplafond terecht, zegt Cindy Kroon, commercieel directeur bij Vattenfall, dinsdag in het AD.

Afbeelding

Dodental in Turkije en Syrië stijgt 24 uur na ramp tot ruim 4300

Zo'n 24 uur na de eerste aardbeving in het zuiden van Turkije bij de grens met Syrië is het dodental opgelopen tot 4361. Turkije heeft het dodental in de nacht van maandag op dinsdag bijgesteld van 2316 een paar uur eerder naar 2921.

Afbeelding

Rechter velt oordeel in hoger beroep zaak Volt-Gündogan

De rechter doet dinsdagochtend schriftelijk uitspraak in hoger beroep in de zaak tussen Volt en voormalig Volt-Kamerlid Nilüfer Gündoğan. Daarmee komt vooralsnog een einde aan het langslepende conflict tussen beide partijen.

Afbeelding

Biden houdt tweede State of the Union-toespraak

De Amerikaanse president Joe Biden houdt zijn tweede State of the Union-toespraak. In deze jaarlijkse 'troonrede' voor leden van het Amerikaanse parlement blikt de president terug op het voorgaande jaar en maakt hij duidelijk wat zijn prioriteiten zijn voor de komende periode.

Afbeelding

Advocaten Haagse oud-wethouders De Mos en Guernaoui aan het woord

Vorige week kwamen de aanklagers met hun strafeis tegen de Haagse oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui, en op dinsdag is het de beurt aan hun advocaten. Zij houden dan hun pleidooien. Daarin vragen ze de rechters vermoedelijk om hun cliënten vrij te spreken.