Meer dan 250.000 bezoekers voor Depot Boijmans

Nieuws
Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft in het eerste jaar na de opening 250.161 bezoekers getrokken, onder wie 14.063 scholieren. Dat meldt museum Boijmans. Zaterdag is het een jaar geleden dat koning Willem-Alexander de internationaal spraakmakende opslag van dit museum voor publiek opende.
anp
vrijdag 4 november 2022 om 10:34
Afbeelding
beeld anp
anp

Het gebouw van architect Winy Maas, in de vorm van een schaal, is bekleed met 1664 panelen van spiegelglas, in totaal 6609 m2, waarin Rotterdam, de hemel en de voorbijgangers weerspiegelen. Het depot, waarin de 151.000 internationale kunststukken vanaf 1400 zijn ondergebracht, heeft 94 miljoen euro gekost en geldt als een grote blikvanger van de om de architectuur steeds beroemdere havenstad.

In Museum Boijmans zelf is nu niets te zien, want dat is nog jaren gesloten wegens verbouwing.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Poetin: we bouwen niet aan een militair bondgenootschap met China

De Russische president Vladimir Poetin zegt niet aan een militair bondgenootschap met China te werken. De landen werken volgens hem wel samen op militair vlak, maar dat zou geen bondgenootschap zijn.

Afbeelding

Dronken Tilburger springt op politieauto en bijt agent

Een dronken 49-jarige Tilburger heeft zondagochtend vroeg in zijn woonplaats op de voorruit en het dak van een politieauto staan springen. Ook beet hij bij zijn aanhouding een agent in de hand, meldt de politie.

Afbeelding

Onderzoek: Duitsers kiezen weer vaker voor benzineauto

Benzineauto's winnen weer aan populariteit bij Duitsers die overwegen om een nieuwe wagen te kopen, terwijl veel beleidsmakers in Europa hun hoop vestigen op elektrische auto's om klimaatdoelen te halen.

Afbeelding

Van der Plas: geen ambitie om premier te worden, zeg nooit nooit

Voorvrouw Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft niet de ambitie om premier te worden, maar zegt "nooit nooit". Dat laat ze weten bij WNL op Zondag.

Afbeelding

Laatste klimaatactivist XR op vrije voeten

De laatste activist die zaterdag bij de demonstratie van Extinction Rebellion (XR) werd aangehouden op Eindhoven Airport en nog vastzat, is in de avond weer vrijgelaten, meldt de Koninklijke Marechaussee zondag.

Afbeelding

Media: Criminaliteit afgelopen jaar toegenomen in Duitsland

Het aantal misdrijven is in 2022 met 11,5 procent gestegen in Duitsland, schrijft de krant Welt am Sonntag op basis van een rapport dat donderdag wordt gepresenteerd. Het gaat volgens de krant om 5,6 miljoen misdrijven in het hele land.