Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Nieuws
Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.
anp
vrijdag 7 oktober 2022 om 20:59
Afbeelding
beeld anp

Hazelhoff was al sinds de jaren zestig getrouwd met Erik. Zij was redacteur en zijn historisch adviseur voor het boek dat hij schreef over zijn verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal werd wereldberoemd toen regisseur Paul Verhoeven het boek in 1977 verfilmde. In 2010 volgde de musical, die inmiddels al twaalf jaar onafgebroken volle zalen trekt.

Carrière

Karin Hazelhoff Roelfzema had zelf een carrière als interieurontwerper. Zij studeerde Fashion Design aan Cooper Union en ontwierp al op 20-jarige leeftijd kleding in New York. Ook zette zij zich in voor talloze goede doelen. Karin was een van de oprichters van Ulu La’au, het Waimea Nature Park op Hawaii.

Haar man Erik Hazelhoff Roelfzema overleed al eerder in 2007, op 90-jarige leeftijd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kamer wil zwaardere straf voor gooien vuurwerk naar hulpverlener

Het gebruik van vuurwerk als wapen tegen hulpverleners bij demonstraties of rellen, moet een hogere straf opleveren voor de daders, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Afbeelding

Nieuwe uniformen voor brandweer

De 23.000 brandweerlieden krijgen een nieuw uniform. Dat kunnen ze dragen op de kazerne en bij taken met weinig risico’s, zoals het reanimeren van mensen en het bevrijden van mensen uit een lift. Het ontwerp, donkerblauw met een rode baan, is woensdag gepresenteerd in Utrecht.

Afbeelding

Extreemrechtse groep wilde onder meer nieuw Duits leger opzetten

Een extreemrechtse splintergroepering die over het algemeen de Duitse regering niet als wettig erkent, wilde de macht grijpen en een nieuw Duits leger opzetten. Dit zei hoofdaanklager Peter Frank. Hij beklemtoonde dat de extreemrechtse stroming uiterst gevaarlijk is.

Afbeelding

Bouw justitieel complex Vlissingen twee jaar vertraagd

De bouw van het nieuwe justitieel complex in Vlissingen loopt twee jaar vertraging op. Dat meldt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer.

Afbeelding

Rusland bezorgd over opstopping olietankers bij Turkse vaarroutes

Rusland maakt zich zorgen over de opstopping van olietankers bij de belangrijke Turkse vaarroutes door de Bosporus en Dardanellen vanwege strengere Turkse regels rond verzekeringen van die schepen.

Afbeelding

Europese Commissie wil dat ouderschap in hele EU erkend wordt

EU-landen moeten ook een ongetrouwd of homostel uit andere lidstaten als ouders van hun kinderen erkennen, vindt de Europese Commissie. Ook lidstaten als Hongarije en Polen, die dat nu vaak nog weigeren.