Verliezen op beurzen Azië, Samsung iets lager na handelsupdate

Nieuws
De beurzen in Azië stonden vrijdag op verlies. Vooral de mindere resultaten van chipproducenten Samsung en AMD drukten het sentiment op de markten. Beleggers bereiden zich voor op een mogelijk moeilijk cijferseizoen nu het risico op een recessie toeneemt door de inflatie. Vooral technologiebedrijven zouden volgens kenners met lagere winsten te maken kunnen krijgen.
anp
vrijdag 7 oktober 2022 om 07:23
Afbeelding
beeld anp

Dit was dus ook het geval bij het Zuid-Koreaanse Samsung. Voor het eerst sinds eind 2019 meldde het bedrijf een lagere operationele winst, zo kwam naar voren in een voorlopige handelsupdate. Kort voordat Samsung zijn voorlopige resultaten naar buiten bracht, kwam ook chipproducent AMD met een tegenvallende handelsupdate. Vooral de omzet bij de Amerikanen viel lager uit dan voorzien.

Samsung verloor in Zuid-Korea 0,2 procent van zijn beurswaarde, waar het eerder in de sessie een verlies van rond de 2 procent noteerde. Samsung is een zwaargewicht op de beurs van Seoul. Mede door het verlies van het elektronicaconcern noteerde de Kospi-index 0,2 procent lager. Chipproducent SK Hynix stond juist bij de stijgers in Seoul. Dat aandeel won 1,5 procent.

Ook in Japan was de stemming op de beurs negatief. De Nikkei noteerde kort voor de slotbel 0,8 procent lager. In Hongkong stond de Hang Seng-index 1,3 procent in de min. Ook in Australië leverde de leidende graadmeter in. De All Ordinaries stond op een verlies van 0,6 procent.

In China bleven de aandelenbeurzen nog altijd gesloten vanwege de zogenoemde Gouden Week. De hele week werd hier niet gehandeld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.