Aangifte van mishandeling ex-partner Johnny de Mol geseponeerd

Nieuws
Het Openbaar Ministerie seponeert de aangifte van mishandeling en poging tot doodslag die zijn ex-partner tegen Johnny de Mol deed. Het onderzoek heeft niet geleid tot voldoende bewijs, is donderdag bekendgemaakt.
anp
donderdag 6 oktober 2022 om 13:11 aangepast 14:08
Afbeelding
beeld anp

Shima Kaes zei dat De Mol haar tijdens hun relatie in de periode tussen 12 januari en 23 mei 2015 verschillende keren heeft mishandeld. Dit zou onder meer op Ibiza zijn gebeurd. Eind 2020 deed ze aangifte.

"Ze is lange tijd niet beschikbaar geweest om gehoord te worden op haar aangifte. Uiteindelijk is dat pas gelukt op 30 maart 2022", aldus het OM. De Mol is gehoord en ontkende de mishandelingen. Drie getuigen die Kaes noemde hebben ook een verklaring afgelegd. "Deze verklaringen hebben onvoldoende steun opgeleverd voor de aangifte."

Geluidsfragmenten

Door de vrouw zijn ook geluidsfragmenten aangeleverd. Maar het gaat hier volgens het OM om fragmenten van gesprekken zonder voldoende context. Ook foto's van vermeend letsel zijn "niet te dateren" en het letsel is volgens justitie ook niet "eenduidig".

Enkele weken voor Kaes aangifte deed van mishandeling, hadden haar juridisch adviseurs een brief gestuurd naar de familie De Mol. Daarin werd om geld gevraagd in ruil voor het zwijgen van de ex-partner over de vermeende mishandeling. De familie deed daarop aangifte van afdreiging (een vorm van afpersing). Het OM laat weten dat de adviseurs van Kaes nu wel vervolgd worden. Hoe deze zaak verder gaat, is nog niet duidelijk.

Raadsman Plasman

Peter Plasman, advocaat van De Mol, laat in een reactie weten dat John de Mol en Johnny de Mol "tevreden" zijn dat de adviseurs zich "ten overstaan van de strafrechter zullen moeten verantwoorden voor hun actie".

Johnny de Mol laat via zijn manager weten dat hij "altijd vertrouwen heeft gehad in het onderzoek en in deze uitkomst". Volgens De Mol was het "evengoed een zware tijd, dus ik ben opgelucht dat deze beslissing er nu is. Ik zal nog even de tijd nemen, en ik hou jullie op de hoogte wanneer ik welke werkzaamheden hervat".

Anonieme melding

Tegen hem was ook een anonieme melding gedaan. Mede om die reden had De Mol in april 2022 zijn werkzaamheden neergelegd. Het OM is eerder dit jaar al tot het oordeel gekomen dat uit deze melding "geen concrete beschuldiging of strafbaar feit te halen valt".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.