Preventief fouilleren in Alkmaar voor Europese wedstrijd AZ

Nieuws
De politie mag donderdag mensen preventief fouilleren in de buurt van het stadion van AZ en in het centrum van Alkmaar. AZ speelt donderdagavond in de Conference League tegen Apollon Limassol uit Cyprus.
anp
donderdag 6 oktober 2022 om 11:40
Afbeelding
beeld anp

De gemeente Alkmaar zegt rekening te houden ‘met openbare ordeverstoringen en het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk’. Die verwachting is gebaseerd op ‘de ervaringen rondom eerdere thuiswedstrijden van AZ’.

Volgens de gemeente komen ongeveer duizend supporters vanuit Cyprus naar Alkmaar, en zitten daar mensen uit de harde kern van Apollon bij. Die fans ‘staan erom bekend vuurwerk te gebruiken en dat zij, wanneer geprovoceerd, geweld naar andere supporters of de politie niet schuwen’. Omdat er bij eerdere wedstrijden van AZ ongeregeldheden waren, moeten donderdag voor straf drie supportersvakken in het stadion dicht blijven. Alkmaar verwacht dat die AZ-fans de wedstrijd buiten het stadion proberen te volgen, en dan raken ze misschien slaags met de supporters uit Cyprus.

Het stadiongebied en het centrum van Alkmaar gelden van donderdag 09.00 uur tot vrijdag 03.00 uur als veiligheidsrisicogebied.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vakbonden ontevreden over cao-bod streekvervoerders

Vakbonden hebben teleurgesteld gereageerd op het nieuwste loonbod van werkgevers in het streekvervoer. Dat dienden de vervoersbedrijven die regionaal treinen en bussen laten rijden woensdag op de valreep in, vlak voordat er een ultimatum van FNV, CNV en VVMC verstreek.

Afbeelding

IATA: productie duurzamere vliegtuigbrandstof fors omhoog in 2023

De productie van duurzamere brandstoffen voor de luchtvaartindustrie zal volgend jaar sterk toenemen. Volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA zal de productie van Sustainable Aviation Fuel (SAF) in 2023 minstens verdubbelen naar 200 miljoen liter vergeleken met dit..

Afbeelding

Oekraïne roept op tot boycot Russische cultuur

De Oekraïense cultuurminister Oleksandr Tkatsjenko roept op tot het boycotten van Russische cultuur. Het Kremlin gebruikt die cultuur om de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigden, stelt hij in een opiniestuk voor de Britse krant The Guardian.

Afbeelding

Migranten vluchten na noodlanding uit vliegtuig in Barcelona

Na een noodlanding op de luchthaven van Barcelona zijn 28 migranten uit het vliegtuig ontsnapt. Het verkeersvliegtuig met 228 passagiers aan boord maakte een vlucht van Casablanca naar Istanbul.

Afbeelding

Taliban voeren eerste publieke executie uit sinds machtsovername

In Afghanistan is woensdag een man die was veroordeeld voor moord ter dood gebracht. Het was de eerste publieke executie sinds de Taliban vorig jaar de macht overnamen in het land.

Afbeelding

VVD en SP: verplichte les sociale advocatuur voor advocaat in spe

VVD en SP willen dat in de opleiding voor advocaten nadrukkelijk aandacht wordt besteed aan de sociale advocatuur. In de beroepsopleiding moet dit een verplicht vak worden en voor dat vak moeten advocaat-stagiairs verplicht twee weken meelopen met een sociaal advocaat, stellen..