Raad Rotterdam ontstemd over plan ‘exorbitante’ prijsstijging RET

Nieuws
Vrijwel de gehele Rotterdamse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur bij Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) in het geweer komt tegen de in hun ogen exorbitante stijging van 7,24 procent van de tarieven die stads- en streekvervoerder RET overweegt.
anp
donderdag 6 oktober 2022 om 11:33
Afbeelding
beeld anp

Onlangs maakte de vervoerder het plan bekend voor deze tariefsverhoging per 1 januari 2023. Die is volgens de RET noodzakelijk vanwege de gestegen energiekosten en loonkosten. In de raad is brede steun voor het idee om de btw op de ov-tarieven naar 0 procent te verlagen. De vervoerders steunen dit plan maar de beslissing hierover ligt bij de Tweede Kamer, niet bij de Rotterdamse raad. Op 12 oktober beslist de Metropoolregio of de voorgestelde prijsverhoging doorgaat.

Leefbaar Rotterdam-fractievoorzitter Bart van Drunen rekende de raad voor dat Rotterdammers die dagelijks het ov gebruiken door de verhoging tot maximaal 170 euro per jaar duurder uit zijn.

Behoud aantrekkelijk alternatief

Wethouder Vincent Karremans (vervoer) is het eens met de raad. Hij wil dat het Rotterdamse openbaar vervoer een aantrekkelijk alternatief voor de auto blijft. Wel is het volgens hem zo dat de RET echt wordt geplaagd door fors gestegen kosten. Karremans beloofde de raad de Rotterdamse zorgen bij de MRDH kenbaar te maken.

In Rotterdam mogen kinderen tot 12 jaar en 65-plussers gratis reizen in het ov.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

D66: mensen binnen 3 jaar verlossen van problematische schulden

Mensen met problematische schulden moeten binnen drie jaar verlost zijn van hun schulden. Dat plan dient D66 dinsdag in bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding

Yesilgöz over 'relschoppers' rond duel Marokko: schaam jullie

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz vindt dat de "relschoppers" die zondag zorgden voor ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK van Qatar zich moeten schamen. "Relschoppers, echt, schaam jullie", aldus de minister.

Afbeelding

Westerse journalist opgepakt bij zeldzame massaprotesten in China

Een vermoedelijk westerse journalist is opgepakt tijdens een straatprotest in de Chinese stad Shanghai. Volgens onbevestigde berichten gaat het om BBC-journalist Edward Lawrence.

Afbeelding

Ruim 37.000 kunstliefhebbers hebben PAN Amsterdam bezocht

De afgelopen week hebben in totaal ruim 37.000 kunstliefhebbers de 35e editie van de kunstbeurs PAN Amsterdam bezocht. De directeur van PAN Amsterdam, Mark Grol, noemt deze editie ‘in alle opzichten geslaagd’.

Afbeelding

Rellen in Brussel na WK-wedstrijd België - Marokko

In Brussel zijn onlusten uitgebroken vanwege de WK-wedstrijd in Qatar tussen België en Marokko. Relschoppers, van wie sommigen zijn getooid met de Marokkaanse vlag, gooien met vuurwerk en flessen, slaan met stokken en stichten brandjes.

Afbeelding

ME Den Haag grijpt in bij onlusten na WK-overwinning Marokko

In Den Haag grijpt de ME zondagavond in omdat er onlusten zijn ontstaan na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar, meldt de politie. ‘De sfeer is wat grimmiger geworden’, aldus een woordvoerder.