Musk probeerde korting te bedingen op koopprijs Twitter

Nieuws
Tesla-topman Elon Musk heeft eerst geprobeerd een lagere prijs te bedingen voor Twitter voordat hij aangaf het socialemediabedrijf toch voor de prijs van zijn originele bod te willen kopen. Er liepen de afgelopen week gesprekken over een korting tot 30 procent, meldden Amerikaanse media op basis van ingewijden. Tot een akkoord kwamen Musk en Twitter echter niet.
anp
donderdag 6 oktober 2022 om 07:53
Afbeelding
beeld anp

Musk kondigde in april aan Twitter te willen kopen voor 44 miljard euro. In juli zei hij dat de deal niet meer doorging. Volgens hem zijn er veel meer geautomatiseerde accounts op Twitter dan het bedrijf zegt. Twitter zei echter dat de rijkste man ter wereld niet zomaar onder zijn bod uit kon en sleepte Musk voor de rechter. In de voorbereiding op de rechtszaak kwam onder meer naar voren dat Musk in mei tegen de achtergrond van de Russische oorlog in Oekraïne had gezegd ‘dat het geen zin had om Twitter te kopen als de Derde Wereldoorlog uitbreekt’.

Die rechtszaak gaat vooralsnog gewoon door, gaf de rechter in de Amerikaanse staat Delaware inmiddels aan. Zowel van de kant van Twitter als van Musk had zij geen verzoek gekregen de behandeling te pauzeren. De geplande ondervraging van Musk donderdag door de advocaten van Twitter is wel uitgesteld, volgens ingewijden tegen Bloomberg. De eerste zittingsdag van het proces is 17 oktober.

Nieuw akkoord

Voor die tijd zou er een nieuw akkoord kunnen liggen over de overname, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Er wordt momenteel druk onderhandeld en dat zou ‘binnen enkele dagen’ tot resultaat kunnen leiden. Daarmee zou de rechtszaak alsnog van de baan zijn.

In Amerikaanse en financiële media werd al gespeculeerd dat Musks draai te maken heeft met de zwakke zaak die hij heeft en de vervelende details die naar buiten zouden kunnen komen. Zo zijn al berichtjes van Musk aan verschillende andere figuren uit Silicon Valley boven water gekomen. Ook verklaarde Musk de chatapp Signal niet te gebruiken, maar zouden er aanwijzingen zijn dat hij daar in een eerdere verklaring over gelogen heeft.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Brussel: ontwikkeling dronemarkt kan alleen bij acceptatie burger

De Europese Commissie verwacht dat drones een steeds grotere rol in het dagelijks leven gaan spelen, met commerciële activiteiten op grote schaal.

Afbeelding

Prijzen in België iets minder hard gestegen

Het tempo waarin de prijzen in België stijgen is in november afgenomen, maar de inflatie blijft erg hoog. Onder andere voeding en energie werden aanzienlijk duurder, meldt het nationale statistiekbureau Statbel.

Afbeelding

Britse overheid neemt belang van 700 miljoen pond in kerncentrale

Om de energieonafhankelijkheid in Groot-Brittannië veilig te stellen, neemt de Britse overheid een belang van honderden miljoenen ponden in kerncentrale Sizewell C. De plannen voor de bouw van die centrale zijn dinsdag goedgekeurd.

Afbeelding

Ahold Delhaize kondigt nieuwe klimaatdoelstelling aan

Net als veel andere bedrijven, heeft ook Ahold Delhaize doelstellingen geformuleerd om duurzamer te worden in de komende jaren. De supermarktketen maakte dinsdag bekend dat de CO2-uitstoot van heel de keten in 2030 met minstens 37 procent moet zijn teruggebracht.

Afbeelding

Noodopvang voor honderd mensen in IJsselstein

De Utrechtse gemeente IJsselstein maakt in sporthal De Oever aan de Zomerdijk plaats voor noodopvang van honderd asielzoekers. De gemeente gaat scholen, sportclubs en anderen die de sporthal gebruiken, helpen om tijdelijk een ander onderkomen te vinden.

Afbeelding

Chipbedrijf ASMI grote winnaar in licht hogere AEX

De AEX-index op de Amsterdamse beurs liet dinsdag een kleine winst zien onder aanvoering van ASMI. De chipmachinefabrikant verwacht dat de resultaten minder gedrukt zullen worden door nieuwe Amerikaanse beperkingen voor de export naar China dan eerder gedacht.