Biden bezoekt Florida na verwoestende orkaan Ian

Nieuws
De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een bezoek gebracht aan het door orkaan Ian getroffen gebied in de staat Florida. Hij keek samen met first lady Jill vanuit een helikopter naar de verwoestingen en beloofde hulp aan de getroffenen.
anp
woensdag 5 oktober 2022 om 22:10
Afbeelding
beeld anp
anp

De precieze omvang van de schade is nog niet bekend, maar volgens Amerikaanse media gaat het waarschijnlijk om tientallen miljarden dollars. Het duurt volgens Biden jaren voordat Florida volledig is herbouwd. De federale overheid zal de staat extra financiële steun bieden bij het opruimen van puin, het uitdelen van voedsel en de noodopvang van burgers.

‘Vandaag hebben we één taak: de mensen van Florida geven wat ze nodig hebben om volledig te herstellen’, zei Biden. Hij benadrukte dat de inwoners zijn toewijding hebben en die van de Verenigde Staten. Ook vertelde hij dat zoek- en reddingsteams in Florida bij bijna 70.000 huizen hebben aangeklopt en 3800 mensen hebben gered.

Ian kwam vorige week als een orkaan van vierde categorie aan land in Florda. Hele wijken werden verwoest en miljoenen mensen kwamen zonder stroom te zitten. Volgens Amerikaanse media vielen er meer dan honderd doden. De orkaan zwakte flink af voordat die naar de staat South Carolina trok. Eerder had Ian ook al schade aangericht op Cuba.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Politie houdt 17-jarige aan na steekpartij in Maastricht

Een 17-jarige jongen uit Maastricht is aangehouden na een steekincident zaterdagochtend vroeg in de buurt van de Markt in Maastricht. Twee mensen raakten daarbij gewond. De verdachte is kort na het incident opgepakt, aldus de politie.

Afbeelding

Officiële festivaltickets Lowlands uitverkocht

De kaartjes voor Lowlands zijn zaterdagmiddag helemaal uitverkocht, laat de organisatie van het festival online weten. Mensen die naast een toegangsbewijs hebben gegrepen, kunnen nog wel via de doorverkooppagina van Ticketmaster een kaartje bemachtigen.

Afbeelding

Onderzoek naar onder verdachte omstandigheden overleden man

De politie doet onderzoek naar de dood van een 65-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam is afgelopen dinsdag in zijn woning aan de J.F. van Hengelstraat gevonden. De politie meldt zaterdag dat daar 'een onder verdachte omstandigheden overleden persoon is aangetroffen'.

Afbeelding

Geen aanwijzingen dat Rusland Oostzee-pijpleidingen saboteerde

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag.

Afbeelding

Reisbranche boos over mogelijk nieuwe beperkingen op Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld zijn, trappen PvdA en GroenLinks de campagne voor de provinciale verkiezingen af. De twee congressen worden drukbezocht: bij zowel Congrescentrum 1931 als de Brabanthallen stonden lange rijen.