Proces Musk-Twitter gaat voorlopig gewoon door

Nieuws
De rechtszaak die techconcern Twitter heeft aangespannen tegen miljardair Elon Musk begint vooralsnog gewoon later deze maand, ondanks de recente ontwikkelingen in de overnamestrijd. De rechtbank in Delaware maakte bekend de zaak nog niet te hebben opgeschort omdat er nog geen overeenkomst van de partijen is ontvangen. Eerder deze week maakte Musk bekend alsnog Twitter te willen inlijven.
anp
woensdag 5 oktober 2022 om 21:15
Afbeelding
beeld anp

Musk had in april een bod gedaan op Twitter van 44 miljard dollar, maar kreeg later spijt en besloot in juli dat hij van die deal af wilde zien. Volgens hem waren er veel minder menselijke gebruikers van de berichtendienst dan Twitter beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots. Daarop spande Twitter een rechtszaak aan. Musk stuurde onlangs een brief naar Twitter met de boodschap dat hij de deal alsnog wil afronden. Waarom Musk nu opeens weer verder wil met de overname werd uit de documenten niet direct duidelijk.

Twitter bevestigde dinsdag het hernieuwde overnamebod van Musk te hebben ontvangen. Diezelfde dag vroeg de rechter beide partijen om terug te komen met een voorstel over hoe nu verder te gaan met de zaak. Nu blijkt dat er nog geen beding is ingediend. Ook is nog niet gevraagd om een schorsing, aldus de rechter. Daarom zal het proces zover bekend op 17 oktober beginnen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Verdachte situatie op Schiphol Plaza, omgeving afgezet

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een deel van Schiphol Plaza, de centrale hal van de luchthaven, afgezet vanwege een verdachte situatie. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is.

Afbeelding

Kabinet wil hardere afspraken over tegengaan desinformatie

Het kabinet is er nog niet gerust op dat de nieuwe Europese gedragscode tegen desinformatie goed genoeg zal werken. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) vindt het jammer dat onlineplatformen zichzelf moeten reguleren en vreest dat die afspraken te vrijblijve..

Afbeelding

OM spreekt van horrorscenario: Kenzo K. schuldig aan moorden

De Almelose kruisboogschutter Kenzo K. (30) is in de visie van het Openbaar Ministerie schuldig aan twee moorden en twee pogingen tot moord. Dit zei de officier van justitie dinsdag bij aanvang van de slotdag in de strafzaak tegen de 30-jarige man.

Afbeelding

Duitsland sluit langjarige deal voor vloeibaar aardgas uit Qatar

Qatar gaat vloeibaar gemaakt aardgas (lng) leveren aan Duitsland. Het gas uit de Golfstaat is bedoeld ter vervanging van een deel van de gestopte gasstromen uit Rusland in de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne en de sancties tegen Moskou.

Afbeelding

Huiszoeking bij DPG Media in België rond krantencontract

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft huiszoekingen uitgevoerd in de sector van de persdistributie, onder meer bij uitgever DPG Media.

Afbeelding

Unilever en Too Good To Go gaan thuisbezorgen

Pakketten met voedingsmiddelen van Unilever kunnen via Too Good To Go, een app tegen voedselverspilling, voortaan door heel Nederland thuisbezorgd worden, maakten de bedrijven bekend.