Volvo-dochter: automakers moeten fossiele productie samenvoegen

Nieuws
Automakers zouden de bouw van auto’s met hybride verbrandingsmotoren moeten samenvoegen om zo schaalvoordelen te behalen nu zij zich steeds meer op elektrisch aangedreven voertuigen richten. Dat meent althans de topman van een dochteronderneming van Volvo die aandrijflijnen bouwt.
anp
woensdag 5 oktober 2022 om 09:00
Afbeelding
beeld anp

Volgens Michael Fleiss van Powertrain Engineering Sweden is ‘het ergste dat voor het klimaat en de wereld’ kan gebeuren dat de techniek van hybride verbrandingsmotoren niet meer verder wordt ontwikkeld. Dat dreigt echter te gebeuren als autofabrikanten al hun geld in de ontwikkeling van elektrische auto’s steken.

Het samenvoegen van de ontwikkeling en bouw van hybride verbrandingsmotoren door verschillende autofabrikanten kan dat tegengaan. ‘Het zou in economisch opzicht zeker logisch zijn. Het is een behoorlijk duur product.’

Chinees zusterbedrijf

Swedish Powertrain Engineering wil samen met een Chinees zusterbedrijf wel in dat gat duiken. De twee bedrijven, die gezamenlijk onder de naam Aurobay opereren, willen volgens Fleiss ‘zo snel mogelijk zo groot mogelijk’ worden. ‘Zelfs als alle plannen en ambities uitkomen heeft in 2040 nog driekwart van de auto’s op de weg een verbrandingsmotor.’

Op geruchten dat Aurobay al in gesprek is met Renault wilde Fleiss niet ingaan. Wel zijn er veel investeerders die geld in het bedrijf willen steken, zegt hij. ‘Zij zien dat er nog veel te verdienen valt voordat deze technologie uitsterft.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ahold Delhaize kondigt nieuwe klimaatdoelstelling aan

Net als veel andere bedrijven, heeft ook Ahold Delhaize doelstellingen geformuleerd om duurzamer te worden in de komende jaren. De supermarktketen maakte dinsdag bekend dat de CO2-uitstoot van heel de keten in 2030 met minstens 37 procent moet zijn teruggebracht.

Afbeelding

Noodopvang voor honderd mensen in IJsselstein

De Utrechtse gemeente IJsselstein maakt in sporthal De Oever aan de Zomerdijk plaats voor noodopvang van honderd asielzoekers. De gemeente gaat scholen, sportclubs en anderen die de sporthal gebruiken, helpen om tijdelijk een ander onderkomen te vinden.

Afbeelding

Chipbedrijf ASMI grote winnaar in licht hogere AEX

De AEX-index op de Amsterdamse beurs liet dinsdag een kleine winst zien onder aanvoering van ASMI. De chipmachinefabrikant verwacht dat de resultaten minder gedrukt zullen worden door nieuwe Amerikaanse beperkingen voor de export naar China dan eerder gedacht.

Afbeelding

OM eist 22 jaar celstraf en tbs tegen Almelose kruisboogschutter

Tegen de Almelose kruisboogschutter Kenzo K. (30) heeft het Openbaar Ministerie dinsdag een celstraf van 22 jaar en tbs met dwangverpleging geëist. De officier van justitie sprak van een horrorscenario.

Afbeelding

Italiaan die WK-veld oprende met vredes-regenboogvlag snel vrij

Een 35-jarige Italiaan die tijdens een voetbalwedstrijd op het WK in Qatar het veld oprende met een shirt met politieke boodschappen erop en die een regenboogkleurige ‘vredesvlag’ met de tekst PACE (vrede) droeg, is kort na zijn aanhouding vrijgelaten.

Afbeelding

Verdachte situatie op Schiphol Plaza, omgeving afgezet

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een deel van Schiphol Plaza, de centrale hal van de luchthaven, afgezet vanwege een verdachte situatie. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is.