Bijna kwart van 70-plussers heeft herhaalprik gekregen

Nieuws
Bijna een kwart van alle mensen van 70 jaar en ouder heeft de herhaalprik tegen het coronavirus gehaald. De vaccinatiegraad stijgt momenteel snel. De nieuwe inentingsronde begon op 19 september.
anp
dinsdag 4 oktober 2022 om 17:26
Afbeelding
beeld anp

In totaal zijn nu bijna 710.000 herhaalprikken gezet. De teller bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) staat op 709.622 vaccinaties, maar het werkelijke aantal kan iets hoger zijn. Vorige week meldde het instituut, in zijn eerste update, 261.535 gezette herhaalvaccinaties. Dat betekent dat in de afgelopen week ongeveer 448.000 mensen de inenting hebben laten zetten.

Het zijn vooral ouderen die nu de prik krijgen. Van de mensen van 70 jaar en ouder heeft 22,1 procent de herhaalprik gekregen.

Mensen van 60 jaar en ouder, zorgmedewerkers en mensen met gezondheidsrisico’s krijgen voorrang. Daarna is het de beurt aan mensen van 12 jaar en ouder die de griepprik krijgen omdat ze gezondheidsproblemen hebben, zoals diabetes of obesitas. Ook zwangere vrouwen vallen onder die groep. Daarna komt de rest van de bevolking aan de beurt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

D66: mensen binnen 3 jaar verlossen van problematische schulden

Mensen met problematische schulden moeten binnen drie jaar verlost zijn van hun schulden. Dat plan dient D66 dinsdag in bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding

Yesilgöz over 'relschoppers' rond duel Marokko: schaam jullie

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz vindt dat de "relschoppers" die zondag zorgden voor ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK van Qatar zich moeten schamen. "Relschoppers, echt, schaam jullie", aldus de minister.

Afbeelding

Westerse journalist opgepakt bij zeldzame massaprotesten in China

Een vermoedelijk westerse journalist is opgepakt tijdens een straatprotest in de Chinese stad Shanghai. Volgens onbevestigde berichten gaat het om BBC-journalist Edward Lawrence.

Afbeelding

Ruim 37.000 kunstliefhebbers hebben PAN Amsterdam bezocht

De afgelopen week hebben in totaal ruim 37.000 kunstliefhebbers de 35e editie van de kunstbeurs PAN Amsterdam bezocht. De directeur van PAN Amsterdam, Mark Grol, noemt deze editie ‘in alle opzichten geslaagd’.

Afbeelding

Rellen in Brussel na WK-wedstrijd België - Marokko

In Brussel zijn onlusten uitgebroken vanwege de WK-wedstrijd in Qatar tussen België en Marokko. Relschoppers, van wie sommigen zijn getooid met de Marokkaanse vlag, gooien met vuurwerk en flessen, slaan met stokken en stichten brandjes.

Afbeelding

ME Den Haag grijpt in bij onlusten na WK-overwinning Marokko

In Den Haag grijpt de ME zondagavond in omdat er onlusten zijn ontstaan na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar, meldt de politie. ‘De sfeer is wat grimmiger geworden’, aldus een woordvoerder.