ON betreurt einde journalistiek overleg met andere omroepen

Nieuws
Ongehoord Nederland (ON) vindt het jammer dat andere omroepen niet meer op journalistiek vlak willen samenwerken. ‘Wij betreuren dit ten zeerste en snappen de reden niet’, meldt voorzitter Arnold Karskens maandag op de website van ON. De publieke omroepverenigingen lieten vorige week weten niet meer met ON te willen overleggen.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 16:33
Afbeelding
beeld anp

‘Alle omroepen binnen het publieke bestel hebben zich akkoord verklaard om goed samen te werken. Omroep ON is hierbij sinds toetreding een betrouwbare partner gebleken door steeds aanwezig te zijn bij de diverse overleggen in Hilversum’, aldus Karskens. De omroepbaas vindt het ‘jammer’ dat een overleg later deze week niet doorgaat. ‘Als ON hebben wij ons gecommitteerd aan goede samenwerking en daar houden we ons - en de andere omroepen - graag aan. Alleen zo blijft het publieke bestel sterk en gezond.’

Karskens is ‘hoogst verbaasd’ door de opmerkingen van WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. Die zei in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers dat de omroepen geen journalistiek overleg meer willen voeren met ON ‘omdat wat zij doen geen journalistiek bedrijven is’. ‘De interviewers zijn Twitter-agitatoren als Raisa Blommestijn, zonder enige journalistieke ervaring of achtergrond’, zei Huisjes. Karskens neemt het op voor de presentatrices, die volgens hem worden ‘geframed’ als ‘minderwaardig’. ‘Wij zijn trots op deze dames die hun nek uitsteken om het ongehoorde geluid te brengen.’

ON kwam onlangs onder vuur te liggen vanwege een item waarin zonder context filmpjes werden getoond van zwarte mensen die witte mensen in elkaar slaan. Dat werd gedaan om een ‘minder belicht aspect van racisme’ te laten zien. De Ombudsman van de NPO kreeg naar aanleiding van de aflevering een recordaantal klachten en kondigde een nieuw onderzoek naar de omroep aan. Dit is het tweede onderzoek van de NPO-Ombudsman naar klachten over de aspirant-omroep. Eerder verklaarde zij klachten over het verspreiden van onjuiste en onbetrouwbare informatie door ON grotendeels gegrond.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Biden reageert trots op overwinning VS op Iran

De Amerikaanse president Joe Biden heeft trots en verheugd gereageerd op de zege van het Amerikaanse voetbalteam op Iran. Dankzij een 0-1 overwinning in het beladen duel kwalificeerde Team USA zich voor de achtste finale, waarin Nederland zaterdag de tegenstander is.

Afbeelding

Aantal bijstandsontvangers op laagste niveau in negen jaar

Het aantal mensen dat een bijstandsuitkering ontvangt lag eind september op het laagste niveau in ruim negen jaar. Ook is het aantal bijstandsontvangers op jaarbasis gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij de publicatie van nieuwe kwartaalcijfers.

Afbeelding

Ruim 1 op 3 Oekraïense vluchtelingen vond betaalde baan

Van de Oekraïense vluchtelingen die dit jaar naar Nederland kwamen als gevolg van de oorlog in hun land, had ruim één op de drie in juli een betaalde baan gevonden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Afbeelding

ABN AMRO: winkeliers geplaagd door lage koopkracht en hoge kosten

Veel winkeliers in Nederland hebben het naar verwachting volgend jaar nog moeilijk. Dat komt vooral door de dalende koopkracht van consumenten en steeds hogere kosten voor huur, energie, inkoop, transport en personeel, staat in een retailrapport van ABN AMRO.

Afbeelding

Veestapel krimpt maar is nog altijd groter dan in 2012

Nederlandse landbouwbedrijven houden dit jaar zo’n 2 procent minder dieren dan in 2021. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde in totaal zo’n 114 miljoen runderen, kippen, schapen, varkens en melkgeiten. In 2021 bestond de veestapel uit 116 miljoen dieren.

Afbeelding

Jury: leider Oath Keepers schuldig aan opruiing in Capitoolaanval

Stewart Rhodes, de leider en oprichter van de Amerikaanse militiegroep Oath Keepers, is dinsdag door een jury schuldig bevonden aan ‘opruiende samenzwering’ voor de aanval van vorig jaar op het Amerikaanse Capitool.