FDF 'niet hoopvol' over benoeming nieuwe Landbouwminister

Nieuws
Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) is "niet hoopvol" gestemd over de nieuwe Landbouwminister Piet Adema, zegt bestuurslid Sieta van Keimpema. Adema heeft verschillende functies in de bouwwereld "en we weten allemaal dat de bouw claims legt op boerengrond".
anp
maandag 3 oktober 2022 om 15:48 aangepast 17:22
Afbeelding
beeld anp

FDF neemt een afwachtende houding aan, aldus Van Keimpema. "Iedereen verdient een kans en er is nog niet veel bekend over deze nieuwe minister. Het is wel jammer dat hij niet uit de landbouwsector komt. We moeten afwachten in hoeverre hij het belang van de landbouw zal dienen."

Boerenactiegroep Agractie hoopt dat Adema zo snel mogelijk in overleg treedt met de sector. "Er ligt een flinke opdracht voor hem, het is niet mis wat hij moet gaan doen", aldus Erik Luiten namens Agractie. "Het is heel belangrijk dat hij samen met de sector naar een uitweg zoekt. We hopen dat hij echt een minister vóór Landbouw zal zijn en niet alleen minister van Landbouw. We zijn erg benieuwd."

LTO Nederland heeft op Twitter de nieuwe minister gefeliciteerd. "Het is een turbulente tijd voor boeren en tuinders", schrijft de landbouworganisatie erbij. "Goede samenwerking met draagvlak in de sector is van groot belang voor het toekomstperspectief." Een woordvoerder van LTO wilde verder nog geen commentaar geven omdat het nog te vroeg is. "Hij is vandaag begonnen", klinkt het.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vakbonden ontevreden over cao-bod streekvervoerders

Vakbonden hebben teleurgesteld gereageerd op het nieuwste loonbod van werkgevers in het streekvervoer. Dat dienden de vervoersbedrijven die regionaal treinen en bussen laten rijden woensdag op de valreep in, vlak voordat er een ultimatum van FNV, CNV en VVMC verstreek.

Afbeelding

IATA: productie duurzamere vliegtuigbrandstof fors omhoog in 2023

De productie van duurzamere brandstoffen voor de luchtvaartindustrie zal volgend jaar sterk toenemen. Volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA zal de productie van Sustainable Aviation Fuel (SAF) in 2023 minstens verdubbelen naar 200 miljoen liter vergeleken met dit..

Afbeelding

Oekraïne roept op tot boycot Russische cultuur

De Oekraïense cultuurminister Oleksandr Tkatsjenko roept op tot het boycotten van Russische cultuur. Het Kremlin gebruikt die cultuur om de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigden, stelt hij in een opiniestuk voor de Britse krant The Guardian.

Afbeelding

Migranten vluchten na noodlanding uit vliegtuig in Barcelona

Na een noodlanding op de luchthaven van Barcelona zijn 28 migranten uit het vliegtuig ontsnapt. Het verkeersvliegtuig met 228 passagiers aan boord maakte een vlucht van Casablanca naar Istanbul.

Afbeelding

Taliban voeren eerste publieke executie uit sinds machtsovername

In Afghanistan is woensdag een man die was veroordeeld voor moord ter dood gebracht. Het was de eerste publieke executie sinds de Taliban vorig jaar de macht overnamen in het land.

Afbeelding

VVD en SP: verplichte les sociale advocatuur voor advocaat in spe

VVD en SP willen dat in de opleiding voor advocaten nadrukkelijk aandacht wordt besteed aan de sociale advocatuur. In de beroepsopleiding moet dit een verplicht vak worden en voor dat vak moeten advocaat-stagiairs verplicht twee weken meelopen met een sociaal advocaat, stellen..