Deliveroo-bezorgers krijgen weer gelijk bij rechter over cao

Nieuws
Bezorgers van Deliveroo hebben duidelijkheid gekregen over hoeveel geld zij nog van het maaltijdbezorgbedrijf kunnen verwachten. De rechter heeft nogmaals geoordeeld dat de bezorgers onder de cao vallen en recht hebben op loon, vakantietoeslag en een maaltijdvergoeding. Dit geld is nu gereserveerd bij het moederbedrijf van Deliveroo.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 15:17 aangepast 16:13
Afbeelding
beeld anp

Als de Hoge Raad begin volgend jaar ook oordeelt dat de cao voor Deliveroo-bezorgers geldt, zouden de genoemde regelingen voor alle bezorgers van het bedrijf gelden. "Het is voor deze groep heel fijn dat na zoveel jaren duidelijkheid komt. Sommige loonnabetalingen gaan terug tot 2016", zegt FNV-projectleider Anja Dijkman.

FNV had Deliveroo aangeklaagd omdat dat bedrijf bezorgers ondanks eerdere uitspraken van de rechter nog altijd niet in dienst heeft genomen. De maaltijdbezorger heeft zich altijd verzet tegen het in dienst moeten nemen van bezorgers en daarom doet de Hoge Raad naar verwachting volgend jaar uitspraak. Deliveroo heeft aangegeven Nederland zeer waarschijnlijk te verlaten aan het einde van het jaar.

Het bedrijf zegt in een reactie de uitspraak van de Hoge Raad af te wachten. "Het is wat ons betreft dan ook gepast dat de rechtbank heeft besloten iedere verdere beslissing tot na die uitspraak aan te houden", aldus een woordvoerster.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Noord-Korea wil grootste nucleaire macht ter wereld worden

Het is Kim Jong-uns ultieme doel om in Noord-Korea de grootste nucleaire voorziening ter wereld te bouwen. Dat heeft de leider van het land volgens staatsmedia zondag verklaard.

Afbeelding

De Volkskrant kreeg ‘heel veel’ reacties op oproep na DWDD

De Volkskrant heeft ‘heel veel’ reacties gekregen op een oproep die de krant heeft gedaan na het publiceren van het onderzoek naar de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. De krant heeft mensen met een soortgelijk verhaal opgeroepen zich te melden.

Afbeelding

Iran laat voetballer en dissident op borgtocht vrij

De Iraanse autoriteiten hebben zaterdag de kritische oud-international Voria Ghafouri en de prominente dissident Hossein Ronaghi op borgtocht vrijgelaten. Iraanse staatsmedia melden dat terwijl de al ruim twee maanden durende landelijke protesten voortduren.

Afbeelding

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Afbeelding

Blokkade A12: 150 demonstranten Extinction Rebellion aangehouden

De politie heeft 150 demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangehouden nadat zij zaterdag een deel van de A12 bij Den Haag hadden geblokkeerd.

Afbeelding

Baudet op FvD-congres: laat zien wat een leuke club wij zijn

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD), heeft op zijn partijcongres gezegd dat zijn partij staat voor tolerantie, inclusie en openheid van geest.