Deliveroo-bezorgers krijgen weer gelijk bij rechter over cao

Nieuws
Bezorgers van Deliveroo hebben duidelijkheid gekregen over hoeveel geld zij nog van het maaltijdbezorgbedrijf kunnen verwachten. De rechter heeft nogmaals geoordeeld dat de bezorgers onder de cao vallen en recht hebben op loon, vakantietoeslag en een maaltijdvergoeding. Dit geld is nu gereserveerd bij het moederbedrijf van Deliveroo.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 15:17 aangepast 16:13
Afbeelding
beeld anp
anp

Als de Hoge Raad begin volgend jaar ook oordeelt dat de cao voor Deliveroo-bezorgers geldt, zouden de genoemde regelingen voor alle bezorgers van het bedrijf gelden. "Het is voor deze groep heel fijn dat na zoveel jaren duidelijkheid komt. Sommige loonnabetalingen gaan terug tot 2016", zegt FNV-projectleider Anja Dijkman.

FNV had Deliveroo aangeklaagd omdat dat bedrijf bezorgers ondanks eerdere uitspraken van de rechter nog altijd niet in dienst heeft genomen. De maaltijdbezorger heeft zich altijd verzet tegen het in dienst moeten nemen van bezorgers en daarom doet de Hoge Raad naar verwachting volgend jaar uitspraak. Deliveroo heeft aangegeven Nederland zeer waarschijnlijk te verlaten aan het einde van het jaar.

Het bedrijf zegt in een reactie de uitspraak van de Hoge Raad af te wachten. "Het is wat ons betreft dan ook gepast dat de rechtbank heeft besloten iedere verdere beslissing tot na die uitspraak aan te houden", aldus een woordvoerster.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Politie houdt 17-jarige aan na steekpartij in Maastricht

Een 17-jarige jongen uit Maastricht is aangehouden na een steekincident zaterdagochtend vroeg in de buurt van de Markt in Maastricht. Twee mensen raakten daarbij gewond. De verdachte is kort na het incident opgepakt, aldus de politie.

Afbeelding

Officiële festivaltickets Lowlands uitverkocht

De kaartjes voor Lowlands zijn zaterdagmiddag helemaal uitverkocht, laat de organisatie van het festival online weten. Mensen die naast een toegangsbewijs hebben gegrepen, kunnen nog wel via de doorverkooppagina van Ticketmaster een kaartje bemachtigen.

Afbeelding

Onderzoek naar onder verdachte omstandigheden overleden man

De politie doet onderzoek naar de dood van een 65-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam is afgelopen dinsdag in zijn woning aan de J.F. van Hengelstraat gevonden. De politie meldt zaterdag dat daar 'een onder verdachte omstandigheden overleden persoon is aangetroffen'.

Afbeelding

Geen aanwijzingen dat Rusland Oostzee-pijpleidingen saboteerde

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag.

Afbeelding

Reisbranche boos over mogelijk nieuwe beperkingen op Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld zijn, trappen PvdA en GroenLinks de campagne voor de provinciale verkiezingen af. De twee congressen worden drukbezocht: bij zowel Congrescentrum 1931 als de Brabanthallen stonden lange rijen.