Autodief na achtervolging opgepakt in Driebergen

Nieuws
Na een lange achtervolging heeft de politie maandag bij de afrit A12 in Driebergen een persoon aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een auto in het Duitse Wesel. Bij de diefstal is mogelijk een vuurwapen gebruikt. De politie loste bij de aanhouding van de verdachte enkele waarschuwingsschoten. Een andere verdachte is nog spoorloos.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 15:03
Afbeelding
beeld anp

Na de diefstal van de auto maandagmorgen zette de Duitse politie een opsporingsbericht uit bij de Nederlandse collega’s omdat de verdachten mogelijk richting Nederland reden. Rond 09.00 uur zagen agenten in Oost-Nederland de auto rijden. Ze zetten de achtervolging in. Ook volgden twee politiehelikopters de vluchtende auto vanuit de lucht.

Bij de afrit A12 in Driebergen kwam de auto tot stilstand nadat die in botsing was gekomen met meerdere auto’s die voor een verkeerslicht stonden. Getuigen meldden dat de twee inzittenden er te voet vandoor waren gegaan. Eén van hen kon na het lossen van waarschuwingsschoten worden aangehouden. Deze verdachte is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis vanwege bij de aanrijding opgelopen verwondingen. De inzittende van een ander voertuig is ook naar een ziekenhuis vervoerd.

De tweede verdachte is nog altijd voortvluchtig. Omdat deze man mogelijk een vuurwapen bij zich heeft, stopten er enige tijd geen treinen op station Driebergen-Zeist.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.