VEH waarschuwt voor prijsverhoging zonnepanelen na verlaging btw

Nieuws
Het kabinet wil vanaf volgend jaar de btw op de levering en installatie van zonnepalen terugbrengen naar nul. Dat mag voor installateurs echter geen aanleiding zijn om de prijzen van de panelen te verhogen, waarschuwt de Vereniging Eigen Huis (VEH).
anp
maandag 3 oktober 2022 om 14:56
Afbeelding
beeld anp

De vereniging wijst op een enquête onder 212 installatiebedrijven waaruit blijkt dat ruim de helft van de installateurs overweegt om de consument hogere prijzen door te berekenen als het btw-nultarief wordt ingevoerd. "Vereniging Eigen Huis is het niet eens met deze doorberekening en vindt dat het btw-voordeel volledig ten goede moet komen van de consument", stelt de belangenbehartiger.

De VEH roept minister Sigrid Kaag (Financiën) op om huishoudens te beschermen door direct toezicht te houden op de prijsontwikkelingen.

Het kabinet wil minimaal een jaar na de invoering van het btw-nultarief bekijken welk effect de maatregel heeft op de prijsontwikkeling van de aankoop van zonnepanelen. De vereniging wil echter dat huishoudens eerder worden beschermd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Noord-Korea wil grootste nucleaire macht ter wereld worden

Het is Kim Jong-uns ultieme doel om in Noord-Korea de grootste nucleaire voorziening ter wereld te bouwen. Dat heeft de leider van het land volgens staatsmedia zondag verklaard.

Afbeelding

De Volkskrant kreeg ‘heel veel’ reacties op oproep na DWDD

De Volkskrant heeft ‘heel veel’ reacties gekregen op een oproep die de krant heeft gedaan na het publiceren van het onderzoek naar de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. De krant heeft mensen met een soortgelijk verhaal opgeroepen zich te melden.

Afbeelding

Iran laat voetballer en dissident op borgtocht vrij

De Iraanse autoriteiten hebben zaterdag de kritische oud-international Voria Ghafouri en de prominente dissident Hossein Ronaghi op borgtocht vrijgelaten. Iraanse staatsmedia melden dat terwijl de al ruim twee maanden durende landelijke protesten voortduren.

Afbeelding

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Afbeelding

Blokkade A12: 150 demonstranten Extinction Rebellion aangehouden

De politie heeft 150 demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangehouden nadat zij zaterdag een deel van de A12 bij Den Haag hadden geblokkeerd.

Afbeelding

Baudet op FvD-congres: laat zien wat een leuke club wij zijn

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD), heeft op zijn partijcongres gezegd dat zijn partij staat voor tolerantie, inclusie en openheid van geest.