VEH waarschuwt voor prijsverhoging zonnepanelen na verlaging btw

Nieuws
Het kabinet wil vanaf volgend jaar de btw op de levering en installatie van zonnepalen terugbrengen naar nul. Dat mag voor installateurs echter geen aanleiding zijn om de prijzen van de panelen te verhogen, waarschuwt de Vereniging Eigen Huis (VEH).
anp
maandag 3 oktober 2022 om 14:56
Afbeelding
beeld anp
anp

De vereniging wijst op een enquête onder 212 installatiebedrijven waaruit blijkt dat ruim de helft van de installateurs overweegt om de consument hogere prijzen door te berekenen als het btw-nultarief wordt ingevoerd. "Vereniging Eigen Huis is het niet eens met deze doorberekening en vindt dat het btw-voordeel volledig ten goede moet komen van de consument", stelt de belangenbehartiger.

De VEH roept minister Sigrid Kaag (Financiën) op om huishoudens te beschermen door direct toezicht te houden op de prijsontwikkelingen.

Het kabinet wil minimaal een jaar na de invoering van het btw-nultarief bekijken welk effect de maatregel heeft op de prijsontwikkeling van de aankoop van zonnepanelen. De vereniging wil echter dat huishoudens eerder worden beschermd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek naar onder verdachte omstandigheden overleden man

De politie doet onderzoek naar de dood van een 65-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam is afgelopen dinsdag in zijn woning aan de J.F. van Hengelstraat gevonden. De politie meldt zaterdag dat daar 'een onder verdachte omstandigheden overleden persoon is aangetroffen'.

Afbeelding

Geen aanwijzingen dat Rusland Oostzee-pijpleidingen saboteerde

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag.

Afbeelding

Reisbranche boos over mogelijk nieuwe beperkingen op Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld zijn, trappen PvdA en GroenLinks de campagne voor de provinciale verkiezingen af. De twee congressen worden drukbezocht: bij zowel Congrescentrum 1931 als de Brabanthallen stonden lange rijen.

Afbeelding

CDA-leider Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht

CDA-leider Wopke Hoekstra pleit voor de herinvoering van de dienstplicht. "De oorlog in Oekraïne toont dat veiligheid, democratie en een sterke samenleving niet gratis zijn. Het dienstjaar versterkt onze weerbaarheid, samenleving en eenheid.

Afbeelding

Dode en gewonde door ongeluk op A6

Een 20-jarige automobilist uit Utrecht is om het leven gekomen door een verkeersongeval op de A6. Een eveneens 20-jarige bijrijder raakte gewond bij het ongeval waarbij de personenauto vrijdag rond middernacht op de A6 in botsing kwam met een vrachtwagen.