Beurswaakhond VS beboet Kim Kardashian om promotie cryptomunt

Nieuws
De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC legt realityster Kim Kardashian een boete op van ruim 1 miljoen dollar. Kardashian zou namelijk reclame hebben gemaakt voor een cryptomunt, zonder dat bekend was dat ze daarvoor werd betaald. Dat is tegen de Amerikaanse regelgeving.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 14:28
Afbeelding
beeld anp
anp

Volgens de SEC gebruikte Kardashian sociale media om EMAX-cryptomunten te promoten. Daarvoor kreeg Kardashian ruim 250.000 dollar betaald door EthereumMax, de aanbieder van de munt. Kardashian moet het bedrag nu terugbetalen, bovenop rente en een boete van 1 miljoen dollar. Ook stemt zij ermee in gedurende drie jaar geen reclame meer te maken voor cryptomunten.

De SEC waarschuwt al langer voor beroemdheden die cryptovaluta’s aanprijzen. Onder meer bokser Floyd Mayweather kreeg in 2018 om dezelfde reden als Kardashian al een boete opgelegd. Volgens de SEC vallen cryptomunten onder de effectenbeurs, en daarom onder het toezicht van de beurstoezichthouder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Politie houdt 17-jarige aan na steekpartij in Maastricht

Een 17-jarige jongen uit Maastricht is aangehouden na een steekincident zaterdagochtend vroeg in de buurt van de Markt in Maastricht. Twee mensen raakten daarbij gewond. De verdachte is kort na het incident opgepakt, aldus de politie.

Afbeelding

Officiële festivaltickets Lowlands uitverkocht

De kaartjes voor Lowlands zijn zaterdagmiddag helemaal uitverkocht, laat de organisatie van het festival online weten. Mensen die naast een toegangsbewijs hebben gegrepen, kunnen nog wel via de doorverkooppagina van Ticketmaster een kaartje bemachtigen.

Afbeelding

Onderzoek naar onder verdachte omstandigheden overleden man

De politie doet onderzoek naar de dood van een 65-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam is afgelopen dinsdag in zijn woning aan de J.F. van Hengelstraat gevonden. De politie meldt zaterdag dat daar 'een onder verdachte omstandigheden overleden persoon is aangetroffen'.

Afbeelding

Geen aanwijzingen dat Rusland Oostzee-pijpleidingen saboteerde

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag.

Afbeelding

Reisbranche boos over mogelijk nieuwe beperkingen op Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld zijn, trappen PvdA en GroenLinks de campagne voor de provinciale verkiezingen af. De twee congressen worden drukbezocht: bij zowel Congrescentrum 1931 als de Brabanthallen stonden lange rijen.