Beurswaakhond VS beboet Kim Kardashian om promotie cryptomunt

Nieuws
De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC legt realityster Kim Kardashian een boete op van ruim 1 miljoen dollar. Kardashian zou namelijk reclame hebben gemaakt voor een cryptomunt, zonder dat bekend was dat ze daarvoor werd betaald. Dat is tegen de Amerikaanse regelgeving.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 14:28
Afbeelding
beeld anp

Volgens de SEC gebruikte Kardashian sociale media om EMAX-cryptomunten te promoten. Daarvoor kreeg Kardashian ruim 250.000 dollar betaald door EthereumMax, de aanbieder van de munt. Kardashian moet het bedrag nu terugbetalen, bovenop rente en een boete van 1 miljoen dollar. Ook stemt zij ermee in gedurende drie jaar geen reclame meer te maken voor cryptomunten.

De SEC waarschuwt al langer voor beroemdheden die cryptovaluta’s aanprijzen. Onder meer bokser Floyd Mayweather kreeg in 2018 om dezelfde reden als Kardashian al een boete opgelegd. Volgens de SEC vallen cryptomunten onder de effectenbeurs, en daarom onder het toezicht van de beurstoezichthouder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Noord-Korea wil grootste nucleaire macht ter wereld worden

Het is Kim Jong-uns ultieme doel om in Noord-Korea de grootste nucleaire voorziening ter wereld te bouwen. Dat heeft de leider van het land volgens staatsmedia zondag verklaard.

Afbeelding

De Volkskrant kreeg ‘heel veel’ reacties op oproep na DWDD

De Volkskrant heeft ‘heel veel’ reacties gekregen op een oproep die de krant heeft gedaan na het publiceren van het onderzoek naar de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. De krant heeft mensen met een soortgelijk verhaal opgeroepen zich te melden.

Afbeelding

Iran laat voetballer en dissident op borgtocht vrij

De Iraanse autoriteiten hebben zaterdag de kritische oud-international Voria Ghafouri en de prominente dissident Hossein Ronaghi op borgtocht vrijgelaten. Iraanse staatsmedia melden dat terwijl de al ruim twee maanden durende landelijke protesten voortduren.

Afbeelding

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Afbeelding

Blokkade A12: 150 demonstranten Extinction Rebellion aangehouden

De politie heeft 150 demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangehouden nadat zij zaterdag een deel van de A12 bij Den Haag hadden geblokkeerd.

Afbeelding

Baudet op FvD-congres: laat zien wat een leuke club wij zijn

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD), heeft op zijn partijcongres gezegd dat zijn partij staat voor tolerantie, inclusie en openheid van geest.