Beurswaakhond VS beboet Kim Kardashian om promotie cryptomunt

Nieuws
De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC legt realityster Kim Kardashian een boete op van ruim 1 miljoen dollar. Kardashian zou namelijk reclame hebben gemaakt voor een cryptomunt, zonder dat bekend was dat ze daarvoor werd betaald. Dat is tegen de Amerikaanse regelgeving.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 14:28
Afbeelding
beeld anp

Volgens de SEC gebruikte Kardashian sociale media om EMAX-cryptomunten te promoten. Daarvoor kreeg Kardashian ruim 250.000 dollar betaald door EthereumMax, de aanbieder van de munt. Kardashian moet het bedrag nu terugbetalen, bovenop rente en een boete van 1 miljoen dollar. Ook stemt zij ermee in gedurende drie jaar geen reclame meer te maken voor cryptomunten.

De SEC waarschuwt al langer voor beroemdheden die cryptovaluta’s aanprijzen. Onder meer bokser Floyd Mayweather kreeg in 2018 om dezelfde reden als Kardashian al een boete opgelegd. Volgens de SEC vallen cryptomunten onder de effectenbeurs, en daarom onder het toezicht van de beurstoezichthouder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Solidariteitsmars voor in Staphorst belaagde KOZP-activisten

In Den Haag hebben zaterdag meer dan 85 organisaties een solidariteitsdemonstratie gehouden voor de activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die vorige week in Staphorst door relschoppers werden belaagd.

Afbeelding

Acht mensen gearresteerd wegens diefstal werk Banksy in Kiev

Acht mensen zijn gearresteerd wegens hun poging een muurschildering van Banksy in een voorstad van Kiev te stelen. De Oekraïense autoriteiten lieten weten dat het kunstwerk van de Britse graffitiartiest nog in goede staat verkeert. De verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar.

Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.