Vervelende passagiers voortaan op zwarte lijst KLM en Transavia

Nieuws
KLM en Transavia gaan persoonsgegevens uitwisselen van passagiers die zich hebben misdragen op vluchten van een van de twee luchtvaartmaatschappijen. Staan deze passagiers op de zogeheten No Fly-list, dan krijgen zij een reisverbod van vijf jaar bij zowel KLM als Transavia.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 14:21
Afbeelding
beeld anp
anp

De twee luchtvaartmaatschappijen hebben de afgelopen tijd onderzocht hoe zij op een juiste manier gegevens van passagiers op zwarte lijsten kunnen delen. Ondanks ‘complexe en soms onduidelijke regelgeving’ hebben ze nu een manier gevonden waarop de gegevens toch uitgewisseld mogen worden. Privacyregels worden in die procedure gewaarborgd, aldus de maatschappijen.

Volgens KLM en Transavia is ontoelaatbaar gedrag aan boord een groeiend probleem. KLM ziet gemiddeld vijf meldingen per maand binnenkomen, bij Transavia ligt dat aantal op één keer per maand. Vooral tijdens de coronacrisis nam het aantal meldingen toe. En hoewel het aantal daarna even daalde, merken de maatschappijen dat de agressie de laatste tijd weer toeneemt.

Daarom pleiten KLM en Transavia ook voor het creëren van meer juridische mogelijkheden om gegevens van mensen die zich hebben misdragen uit te wisselen. In eerste instantie binnen de Nederlandse landsgrenzen, maar op termijn zou dat beleid ook internationaal uitgerold moeten worden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Politie houdt 17-jarige aan na steekpartij in Maastricht

Een 17-jarige jongen uit Maastricht is aangehouden na een steekincident zaterdagochtend vroeg in de buurt van de Markt in Maastricht. Twee mensen raakten daarbij gewond. De verdachte is kort na het incident opgepakt, aldus de politie.

Afbeelding

Officiële festivaltickets Lowlands uitverkocht

De kaartjes voor Lowlands zijn zaterdagmiddag helemaal uitverkocht, laat de organisatie van het festival online weten. Mensen die naast een toegangsbewijs hebben gegrepen, kunnen nog wel via de doorverkooppagina van Ticketmaster een kaartje bemachtigen.

Afbeelding

Onderzoek naar onder verdachte omstandigheden overleden man

De politie doet onderzoek naar de dood van een 65-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam is afgelopen dinsdag in zijn woning aan de J.F. van Hengelstraat gevonden. De politie meldt zaterdag dat daar 'een onder verdachte omstandigheden overleden persoon is aangetroffen'.

Afbeelding

Geen aanwijzingen dat Rusland Oostzee-pijpleidingen saboteerde

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag.

Afbeelding

Reisbranche boos over mogelijk nieuwe beperkingen op Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld zijn, trappen PvdA en GroenLinks de campagne voor de provinciale verkiezingen af. De twee congressen worden drukbezocht: bij zowel Congrescentrum 1931 als de Brabanthallen stonden lange rijen.