Sony bij winnaars op beurs in Japan

Nieuws
Elektronicaconcern Sony stond maandag op de beurs in Japan bij de winnaars. Het concern zou flink willen inzetten op een PlayStation VR2-headset. Daarvan moeten er volgens ingewijden tegen maart volgend jaar zo’n 2 miljoen van zijn gemaakt. Het bedrijf zou vorige maand begonnen zijn met de massaproductie van de virtual reality-bril. Daarbij loopt de productie vooralsnog voorspoedig, ondanks de vele problemen in toeleveringsketens wereldwijd.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 07:31
Afbeelding
beeld anp

Sony liet in Tokio tussentijds een winst van dik 1 procent noteren. Verder stonden ook chipbedrijven bij de stijgers in Japan. Een handelsupdate van Mimasu Semiconductor was positiever dan voorzien, waarmee de hele chipsector een boost kreeg. Mimasu noteerde ruim 11 procent hoger. De Nikkei-index in Tokio stond 0,5 procent in de plus.

De handel in Azië was dun, vooral ook door de vele feestdagen deze week. In China blijven de graadmeters de hele week gesloten vanwege de zogenoemde Gouden Week. Ook in Seoul bleef de aandelenbeurs maandag gesloten wegens een feestdag. Verder stonden de olieprijzen flink hoger na het bericht dat de landen van oliekartel OPEC en diens bondgenoten (OPEC+) een productiebeperking overwegen. Die moet zorgen voor hogere prijzen.

De Hang Seng in Hongkong verloor tussentijds 1,6 procent. Ook hier is de handel dun. Beleggers in Hongkong hebben op dinsdag een dagje vrij. De aandacht in Hongkong ging vooral uit naar Chinese vastgoedfondsen als Country Garden Holdings, China Vanke, CIFI Holdings Group en Yuzhou Group Holdings, die tot 7,5 procent wonnen. Financiële toezichthouders hebben de grootste staatsbanken van het land opgedragen tot 85 miljard euro aan vastgoedfinanciering te verstrekken.

In Australië noteerde de All Ordinaries 0,2 procent in de min. Later deze week beslist de Australische centrale bank over de rente. De verwachting is dat het belangrijkste rentetarief met 0,5 procentpunt wordt verhoogd om daarmee de hoge inflatie aan te pakken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Politie verdenkt 17-jarige jongen van aansteken natuurbranden

De politie verdenkt een 17-jarige jongen uit Geldrop van brandstichting in natuurgebieden tijdens de afgelopen hete en droge zomer. Het gaat om natuurgebieden in de buurt van Heeze, Geldrop en Son, die snel konden worden geblust door de brandweer.

Afbeelding

Prins Harry: koningshuis speelt vieze spelletjes

Het Britse koningshuis lekt regelmatig nieuws. Dat beweert prins Harry in de nieuwste trailer voor de zesdelige Netflix-documentaireserie Harry & Meghan. De hertog van Sussex spreekt in de video over ‘een vies spelletje’ dat wordt gespeeld.

Afbeelding

Nieuwe golf Russische raketaanvallen op Oekraïne

Rusland heeft een nieuwe golf raketten afgevuurd op Oekraïne. De luchtafweer heeft volgens de Oekraïense autoriteiten een deel daarvan uit de lucht kunnen halen, maar in onder meer Odessa en Zaporizja zijn raketten ingeslagen.

Afbeelding

Horeca ziet aandacht voor Oranje toenemen

Nu het Nederlands elftal wat verder komt bij het WK, gaan meer en meer Nederlanders kijken, merken ook horecaondernemers in heel Nederland. Afgelopen zaterdag zaten cafés al vol en ook voor de kwartfinale tegen Argentinië wordt grote drukte verwacht.

Afbeelding

Dertig arrestaties wegens drugssmokkel met hulpkonvooi Oekraïne

De Spaanse politie heeft in Andalusië een bende opgerold die marihuana wilde smokkelen door de waar te camoufleren als hulpgoederen voor Oekraïne. De Guardia Civil heeft in de operatie dertig mensen uit Oekraïne, Spanje, Duitsland en Marokko aangehouden.

Afbeelding

Scholieren zwaargewond na mesaanval in Zuid-Duitsland

Een man heeft in een Zuid-Duits plaatsje twee meisje die onderweg naar school waren met een mes gestoken. Vervolgens rende hij een woning binnen, waar volgens berichten van Duitse media migranten worden ondergebracht.