Sony bij winnaars op beurs in Japan

Nieuws
Elektronicaconcern Sony stond maandag op de beurs in Japan bij de winnaars. Het concern zou flink willen inzetten op een PlayStation VR2-headset. Daarvan moeten er volgens ingewijden tegen maart volgend jaar zo’n 2 miljoen van zijn gemaakt. Het bedrijf zou vorige maand begonnen zijn met de massaproductie van de virtual reality-bril. Daarbij loopt de productie vooralsnog voorspoedig, ondanks de vele problemen in toeleveringsketens wereldwijd.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 07:31
Afbeelding
beeld anp

Sony liet in Tokio tussentijds een winst van dik 1 procent noteren. Verder stonden ook chipbedrijven bij de stijgers in Japan. Een handelsupdate van Mimasu Semiconductor was positiever dan voorzien, waarmee de hele chipsector een boost kreeg. Mimasu noteerde ruim 11 procent hoger. De Nikkei-index in Tokio stond 0,5 procent in de plus.

De handel in Azië was dun, vooral ook door de vele feestdagen deze week. In China blijven de graadmeters de hele week gesloten vanwege de zogenoemde Gouden Week. Ook in Seoul bleef de aandelenbeurs maandag gesloten wegens een feestdag. Verder stonden de olieprijzen flink hoger na het bericht dat de landen van oliekartel OPEC en diens bondgenoten (OPEC+) een productiebeperking overwegen. Die moet zorgen voor hogere prijzen.

De Hang Seng in Hongkong verloor tussentijds 1,6 procent. Ook hier is de handel dun. Beleggers in Hongkong hebben op dinsdag een dagje vrij. De aandacht in Hongkong ging vooral uit naar Chinese vastgoedfondsen als Country Garden Holdings, China Vanke, CIFI Holdings Group en Yuzhou Group Holdings, die tot 7,5 procent wonnen. Financiële toezichthouders hebben de grootste staatsbanken van het land opgedragen tot 85 miljard euro aan vastgoedfinanciering te verstrekken.

In Australië noteerde de All Ordinaries 0,2 procent in de min. Later deze week beslist de Australische centrale bank over de rente. De verwachting is dat het belangrijkste rentetarief met 0,5 procentpunt wordt verhoogd om daarmee de hoge inflatie aan te pakken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ierse minister Donohoe formeel herkozen als Eurogroepvoorzitter

De EU-ministers van de eurolanden (Eurogroep) hebben formeel de Ier Paschal Donohoe voor een tweede termijn als hun voorzitter aangesteld. Hoewel Donohoe binnenkort een andere functie binnen de Ierse regering krijgt, kan hij nog 2,5 jaar aanblijven.

Afbeelding

VVD vindt aangifte tegen Wiersma om weekendscholen ‘bizar’

Kamerlid Mariëlle Paul van de VVD vindt het ‘tamelijk bizar’ dat honderden moskeeën en islamitische organisaties aangifte hebben gedaan tegen onderwijsminister en haar partijgenoot Dennis Wiersma.

Afbeelding

Schiphol Group verkoopt resterende aandelen Aéroports des Paris

Luchthavenbedrijf Schiphol Group gaat zijn resterende aandelen in het Franse Aéroports des Paris (ADP) verkopen. Het gaat om een belang van bijna 3,9 procent dat Schiphol nog heeft in de uitbater van onder meer de grote Parijse luchthaven Charles de Gaulle.

Afbeelding

Kaag bepleit dialoog voor oplossing marktverstorende subsidies VS

Minister Sigrid Kaag van Financiën wil het liefst dat de EU in gesprek met de Amerikanen een oplossing kan vinden voor marktverstorende groene subsidies die Washington volgende maand invoert.

Afbeelding

IND gaat snel visum regelen voor Syrisch gezin na vonnis rechter

De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat meteen een visum regelen voor een Syrisch gezin om naar Nederland te komen. Een woordvoerster van de dienst meldt dat in een reactie op de uitspraak van een rechter in Haarlem, die maandag bepaalde dat een hier erkende vluchtelinge..

Afbeelding

Beurs Amsterdam sluit lager in aanloop naar pakjesavond

De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager gesloten in aanloop naar pakjesavond. Op de andere Europese markten waren eveneens overwegend minnen te zien.