Google stopt met vertaal-app voor China

Nieuws
Google is gestopt met zijn vertaal-app voor Chinese gebruikers. Het was een van de laatst overgebleven diensten die de Amerikaanse onderneming nog aanbood in de grootste onlinemarkt ter wereld. De webpagina van de vertaaldienst in China toont nu een afbeelding van een algemene zoekbalk, die doorverwijst naar de vertaalsite van Google in Hongkong. Deze is echter niet toegankelijk vanaf het Chinese vasteland.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 06:53
Afbeelding
beeld anp

Het techbedrijf, dat onderdeel is van Alphabet, haalde zijn zoekmachine in 2010 al weg uit China vanwege censuur van de Chinese overheid op de inhoud. Evengoed bleef Google naar manieren zoeken om alsnog actief te kunnen zijn in China. Zo werd de vertaaldienst in 2017 beschikbaar via een speciale website en een app. Google overwoog ook een speciale zoekdienst voor de Chinese markt, maar dit project werd eerder al gestopt.

Google trekt de stekker uit de vertaaldienst op het moment dat de spanningen tussen de Verenigde Staten en China oplopen. Beide landen willen gevoelige technologieën en intellectuele eigendommen beschermen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Afbeelding

Blokkade A12: 150 demonstranten Extinction Rebellion aangehouden

De politie heeft 150 demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangehouden nadat zij zaterdag een deel van de A12 bij Den Haag hadden geblokkeerd.

Afbeelding

Baudet op FvD-congres: laat zien wat een leuke club wij zijn

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD), heeft op zijn partijcongres gezegd dat zijn partij staat voor tolerantie, inclusie en openheid van geest.

Afbeelding

INretail: winkeldrukte tijdens Black Friday-weekend behapbaar

Winkeliers in verschillende binnensteden hebben zaterdag flink meer klanten ontvangen als gevolg van Black Friday. Wel spreekt brancheorganisatie INretail van ‘een gezellige drukte’, in tegenstelling tot de laatste Black Friday zonder coronabeperkingen.

Afbeelding

FNV roept op tot actie voor eerlijke oplossing ‘inkomenscrisis’

Zo’n 4000 leden van vakbond FNV zijn zaterdag samengekomen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar protesteerden zij tegen ‘de inkomenscrisis’ in Nederland, voor een ‘rechtvaardige samenleving en eerlijke oplossingen’ voor de geldproblemen van Nederlanders.

Afbeelding

Drie personen aangehouden na gooien zwaar vuurwerk naar boa

Twee mannen van 19 en 37 jaar en een jongen van 13 zijn vrijdagavond aangehouden na ongeregeldheden met vuurwerk in de omgeving van de Lange Nieuwstraat in IJmuiden, meldt de politie. Een boa raakte gewond nadat er zwaar vuurwerk naar hem was gegooid.