Eerste herdenkingsmunten met portret Charles worden vrijgegeven

Nieuws
De eerste munten met het portret van de Britse koning Charles III worden maandag vrijgegeven. Het gaat om een reeks speciale herdenkingsmunten van 5 pond ter ere van de overleden koningin Elizabeth. De herdenkingsmunt van 5 pond zal door de Britse Royal Mint worden verkocht aan verzamelaars.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 04:36
Afbeelding
beeld anp

Afgelopen vrijdag werden al de munten van 50 pence met het portret van Charles gepresenteerd. Deze komen naar verwachting aan het einde van het jaar in omloop.

Beeldhouwer Martin Jennings heeft het portret van de koning ontworpen. Charles kijkt naar links op de munten, in tegenstelling tot zijn moeder die de blik naar rechts had gericht. Volgens een Britse traditie kijken opeenvolgende vorsten op de munt de andere richting uit dan hun voorganger. Charles draagt op de afbeelding geen kroon, net als de eerdere Britse koningen. Zijn moeder werd op de munten juist wel afgebeeld met een kroon.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duitse toezichthouder maant broker FlatexDEGIRO tot ingrijpen

Een Duitse financieel toezichthouder heeft bij onlinebroker FlatexDEGIRO tekortkomingen in de bedrijfsvoering geconstateerd, meldt de onderneming op zijn site.

Afbeelding

Nederland ‘spiegelt’ WK-afvaardiging aan die van Argentinië

De keuze voor een Nederlandse afvaardiging naar de wedstrijd Nederland-Argentinië van komende vrijdag hangt af van wie Argentinië naar het WK in Qatar stuurt. Dat zegt minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) in het programma WNL op Zondag.

Afbeelding

Procureur-generaal: Iran schaft omstreden moraalpolitie af

Iran heeft de omstreden moraalpolitie afgeschaft, aldus de Iraanse procureur-generaal. Het land staat al ruim twee maanden in het teken van protesten die ontstonden na een arrestatie door deze politie. De 22-jarige Mahsa Amini stierf in detentie.

Afbeelding

Oprichter FTX kan slechts ‘speculeren’ over miljarden van klanten

De oprichter van de omgevallen cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, weet naar eigen zeggen niet precies waar miljarden dollars van klanten zijn gebleven.

Afbeelding

Man komt om door ongeval in Erp (Noord-Brabant)

Een 78-jarige man uit Veghel is in de nacht van zaterdag op zondag in het Noord-Brabantse Erp om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. De politie spreekt van een eenzijdig ongeval, wat betekent dat er geen anderen bij het ongeluk waren betrokken.

Afbeelding

Oliekartel OPEC en Rusland vergaderen over olieproductie

De olieproducerende landen van de OPEC en bondgenoten als Rusland houden zondag een belangrijke vergadering. Daar beslissen de landen vermoedelijk dat ze hun productie in januari niet extra willen gaan verlagen.