Sky News: Truss stelt stemming over belastingverlaging uit

Nieuws
De Britse premier Liz Truss is van plan de stemming over de afschaffing van de hoogste inkomensbelastingschijf in het land uit te stellen, meldt Sky News. Een minister uit haar kabinet heeft dat aan de tv-zender verteld. Ook de krant The Telegraph meldt, op basis van anonieme bronnen binnen de regering, dat Truss dit inderdaad zou willen doen.
anp
maandag 3 oktober 2022 om 03:05
Afbeelding
beeld anp

Recent gepresenteerde Britse plannen voor grootschalige belastingverlagingen leidden na 23 september tot grote onrust in het land en op de financiële markten. De meest omstreden maatregel is het plan om het belastingtarief van 45 procent voor de allerhoogste inkomens te schrappen. Dat zou betekenen dat ook de rijkste Britten voortaan maximaal 40 procent inkomstenbelasting hoeven te betalen over hun inkomen van boven de 150.000 pond (circa 170.000 euro).

De linkse oppositie is fel tegen het plan, omdat de maatregel volgens haar economische ongelijkheid in de hand zou werken. Ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uitte opvallend harde kritiek. De nodige Conservatieve parlementsleden lijken eveneens zo hun twijfels te hebben.

Volgens Sky News en The Telegraph zal het parlement nu niet worden gevraagd de maatregel goed te keuren voordat de Britse minister van Financiën op 23 november heeft uitgelegd hoe hij en Truss de maatregel willen bekostigen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vulkaan op Java uitgebarsten, evacuatie van omwonenden

De Semeru-vulkaan op het Indonesische eiland Java is uitgebarsten. De Indonesische autoriteiten hebben de hoogste alarmfase afgekondigd en zijn overgegaan op de evacuatie van omwonenden.

Afbeelding

Primeur voor Israëlische president met bezoek aan Bahrein

Voor het eerst brengt een president van Israël een bezoek aan Bahrein. De twee landen haalden in 2020 de banden aan en willen nu op economisch gebied nog nauwer gaan samenwerken.

Afbeelding

4 auto’s in brand in Groningen, politie vermoedt brandstichting

In de stad Groningen hebben zondagochtend meerdere auto’s in brand gestaan. De politie gaat uit van brandstichting. Er raakte niemand gewond, meldt de politie zondag.

Afbeelding

Bronnen: OPEC en bondgenoten houden olieproductie gelijk

Leden van het kartel van olieproducerende landen OPEC en bondgenoten als Rusland en Kazachstan besluiten waarschijnlijk om de olieproductie gelijk te houden, zeggen ingewijden tegen persbureau Reuters.

Afbeelding

Duitse toezichthouder maant broker FlatexDEGIRO tot ingrijpen

Een Duitse financieel toezichthouder heeft bij onlinebroker FlatexDEGIRO tekortkomingen in de bedrijfsvoering geconstateerd, meldt de onderneming op zijn site.

Afbeelding

Nederland ‘spiegelt’ WK-afvaardiging aan die van Argentinië

De keuze voor een Nederlandse afvaardiging naar de wedstrijd Nederland-Argentinië van komende vrijdag hangt af van wie Argentinië naar het WK in Qatar stuurt. Dat zegt minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) in het programma WNL op Zondag.