Presidium doet aangifte lek, maar zegt nog niks over vertrek Arib

Nieuws
Het presidium van de Tweede Kamer doet maandag aangifte van het lek rond het onderzoek naar Khadija Arib. Dat meldt een woordvoerder. Ook komt er "uiterlijk maandag" een brief met meer uitleg over de toedracht van het onderzoek, zoals een groep Kamerleden had gevraagd. Het presidium zegt nog niks over het opstappen van Arib zelf.
anp
zondag 2 oktober 2022 om 15:27
Afbeelding
beeld anp

"Het Presidium heeft gisterochtend besloten aangifte te doen vanwege het lekken van vertrouwelijke informatie", laat een woordvoerder van Kamervoorzitter Vera Bergkamp zondag weten. Bergkamp zal de aangifte indienen. De voorzitter zelf heeft nog niet van zich laten horen sinds Arib haar vertrek uit de Kamer aankondigde.

Khadija Arib stapt op omdat ze boos is over de manier waarop de Tweede Kamer heeft besloten om een extern onderzoek in te stellen naar mogelijk wangedrag in haar tijd als Tweede Kamervoorzitter. Arib moest dat naar eigen zeggen vernemen van NRC, dat het nieuws als eerste naar buiten bracht op basis van bronnen. Het presidium had tot dat onderzoek besloten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Farmareus Pfizer pompt 1,2 miljard euro in Belgische fabriek

Farmareus Pfizer gaat meer dan 1,2 miljard euro in zijn fabriek in het Belgische Puurs investeren. De productiecapaciteit wordt uitgebreid, de koelopslag vergroot en het verpakkingsproces uitgebreid, gespreid over drie jaar.

Afbeelding

Meldplicht voor apenpokken wordt afgeschaft

Artsen hoeven het apenpokkenvirus (tegenwoordig mpox genoemd) of vermoedens daarvan niet meer direct te melden. De ziekte zal niet langer worden aangemerkt als een A-infectieziekte, schrijft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) vrijdag aan de Tweede Kamer.

Afbeelding

Na acties alsnog cao-akkoord bij Rotterdamse olieraffinaderij BP

Verdere acties door personeel van een olieraffinaderij in Rotterdam lijken van de baan, nu vakbond CNV een cao-overeenkomst heeft bereikt met uitbater BP. Door dat akkoord krijgen de circa 700 medewerkers vanaf april volgend jaar onder meer een loonsverhoging.

Afbeelding

Coronavaccins voor kleine kinderen met gezondheidsproblemen

Kleine kinderen die een hoog medisch risico lopen, kunnen vanaf 16 januari een coronavaccinatie krijgen. De Gezondheidsraad had over de prikken geadviseerd en het kabinet neemt dat advies nu over.

Afbeelding

Man zonder rijbewijs botst op tegenligger zonder rijbewijs

De politie heeft donderdag in Vlaardingen na een botsing twee automobilisten staande gehouden die beiden zonder rijbewijs reden. Een van hen werd voor de 11e keer betrapt op rijden zonder rijbewijs en was ook onder invloed van drugs.

Afbeelding

Ontsnapte tbs’er verdacht van poging moord of doodslag

De 31-jarige tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen die woensdag tijdens een begeleid verlof wist te ontsnappen en in Soest een 27-jarige vrouw neerstak, wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland.