Dodental Ian loopt op tot 77, nog 1 miljoen mensen zonder stroom

Nieuws
Het dodental in de Verenigde Staten als gevolg van orkaan Ian is opgelopen tot minstens 77, meldt televisiezender NBC. De orkaan trok de afgelopen dagen een spoor van vernieling over de zuidelijke staten Florida en North en South Carolina. Vooral Florida werd zwaar getroffen. Daar vielen ook de meeste dodelijke slachtoffers, zeker 66. De andere doden vielen in North Carolina.
anp
zondag 2 oktober 2022 om 01:57
Afbeelding
beeld anp

Sinds woensdag, toen Ian aan land kwam in Florida, zitten nog altijd ruim een miljoen mensen in de staat zonder stroom. Verzekeraars schatten de schade in Florida op zeker 63 miljard dollar, omgerekend ruim 64 miljard euro. Sommige kustplaatsen zijn compleet verwoest, zo is te zien op luchtbeelden van CNN.

Sinds zaterdagochtend is Ian veel aan kracht verloren. De storm beweegt zich momenteel over Virginia in de richting van de Atlantische Oceaan, waar hij naar verwachting van de Amerikaanse National Weather Service in de loop van zondagochtend gaat liggen.

Voor de zuidelijke staten zijn de problemen daarmee niet verdwenen. De National Weather Service waarschuwt dat het zondag in het spoor van Ian hard blijft regenen, wat lokaal tot overstromingen kan leiden. En Florida moet tot volgende week rekening houden met overstromingen, omdat rivieren moeite hebben al het regenwater af te voeren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Noord-Korea wil grootste nucleaire macht ter wereld worden

Het is Kim Jong-uns ultieme doel om in Noord-Korea de grootste nucleaire voorziening ter wereld te bouwen. Dat heeft de leider van het land volgens staatsmedia zondag verklaard.

Afbeelding

De Volkskrant kreeg ‘heel veel’ reacties op oproep na DWDD

De Volkskrant heeft ‘heel veel’ reacties gekregen op een oproep die de krant heeft gedaan na het publiceren van het onderzoek naar de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. De krant heeft mensen met een soortgelijk verhaal opgeroepen zich te melden.

Afbeelding

Iran laat voetballer en dissident op borgtocht vrij

De Iraanse autoriteiten hebben zaterdag de kritische oud-international Voria Ghafouri en de prominente dissident Hossein Ronaghi op borgtocht vrijgelaten. Iraanse staatsmedia melden dat terwijl de al ruim twee maanden durende landelijke protesten voortduren.

Afbeelding

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Afbeelding

Blokkade A12: 150 demonstranten Extinction Rebellion aangehouden

De politie heeft 150 demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangehouden nadat zij zaterdag een deel van de A12 bij Den Haag hadden geblokkeerd.

Afbeelding

Baudet op FvD-congres: laat zien wat een leuke club wij zijn

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD), heeft op zijn partijcongres gezegd dat zijn partij staat voor tolerantie, inclusie en openheid van geest.