Marines Zuid-Korea, VS en Japan houden oefeningen bij Noord-Korea

Nieuws
De marines van Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Japan houden vrijdag voor het eerst in vijf jaar gezamenlijke anti-onderzeeëroefeningen in internationale wateren voor de oostkust van het Koreaanse schiereiland. De oefeningen komen een dag nadat Noord-Korea twee ballistische raketten afvuurde, kort na het bezoek van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris aan Zuid-Korea.
anp
vrijdag 30 september 2022 om 07:00
Afbeelding
beeld anp

‘De oefeningen zijn bedoeld om beter te kunnen reageren op de toenemende dreiging van Noord-Koreaanse onderzeeërs, waaronder de per onderzeeër gelanceerde ballistische raketten (SLBM), in een tijd waarin Noord-Korea consequent nucleaire dreigementen maakt met ballistische rakettests’, zei de Zuid-Koreaanse marine in een verklaring.

Noord-Korea is van plan een nieuwe nucleaire test te doen, de eerste sinds 2017 en de zevende sinds 2006. Het regime van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zorgt al jaren voor internationale onrust door ballistische raketten te testen en aan kernwapens te werken. De internationale gemeenschap heeft Noord-Korea zware sancties opgelegd, maar daarmee is geen einde gekomen aan de wapenprogramma’s.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ierse minister Donohoe formeel herkozen als Eurogroepvoorzitter

De EU-ministers van de eurolanden (Eurogroep) hebben formeel de Ier Paschal Donohoe voor een tweede termijn als hun voorzitter aangesteld. Hoewel Donohoe binnenkort een andere functie binnen de Ierse regering krijgt, kan hij nog 2,5 jaar aanblijven.

Afbeelding

VVD vindt aangifte tegen Wiersma om weekendscholen ‘bizar’

Kamerlid Mariëlle Paul van de VVD vindt het ‘tamelijk bizar’ dat honderden moskeeën en islamitische organisaties aangifte hebben gedaan tegen onderwijsminister en haar partijgenoot Dennis Wiersma.

Afbeelding

Schiphol Group verkoopt resterende aandelen Aéroports des Paris

Luchthavenbedrijf Schiphol Group gaat zijn resterende aandelen in het Franse Aéroports des Paris (ADP) verkopen. Het gaat om een belang van bijna 3,9 procent dat Schiphol nog heeft in de uitbater van onder meer de grote Parijse luchthaven Charles de Gaulle.

Afbeelding

Kaag bepleit dialoog voor oplossing marktverstorende subsidies VS

Minister Sigrid Kaag van Financiën wil het liefst dat de EU in gesprek met de Amerikanen een oplossing kan vinden voor marktverstorende groene subsidies die Washington volgende maand invoert.

Afbeelding

IND gaat snel visum regelen voor Syrisch gezin na vonnis rechter

De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat meteen een visum regelen voor een Syrisch gezin om naar Nederland te komen. Een woordvoerster van de dienst meldt dat in een reactie op de uitspraak van een rechter in Haarlem, die maandag bepaalde dat een hier erkende vluchtelinge..

Afbeelding

Beurs Amsterdam sluit lager in aanloop naar pakjesavond

De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager gesloten in aanloop naar pakjesavond. Op de andere Europese markten waren eveneens overwegend minnen te zien.