Moederbedrijf Facebook en Instagram kondigt vacaturestop aan

Nieuws
Het moederbedrijf van Facebook, Meta Platforms, stopt voorlopig met het aannemen van nieuw personeel. Ook voert het techbedrijf reorganisaties door bij bepaalde afdelingen om de kosten te drukken. Dat heeft topman Mark Zuckerberg aan het personeel meegedeeld tijdens een wekelijke bijpraatsessie, meldt een van de aanwezigen.
anp
donderdag 29 september 2022 om 21:47
Afbeelding
beeld anp

Socialmediabedrijf Meta, dat ook Instagram en WhatsApp bezit, groeide jarenlang erg hard maar kreeg in het tweede kwartaal voor het eerst in zijn bestaan te maken met een omzetdaling. Adverteerders zijn voorzichtiger met uitgaven en in de strijd om de aandacht van jongeren is videoapp TikTok een geduchte concurrent.

De vacaturestop is tot nu toe de meest rigoureuze ingreep om met nieuwe omstandigheden om te gaan. Zuckerberg waarschuwde in juli al dat Meta de uitbreiding van het personeelsbestand steeds meer zou afremmen. Het techconcern was bovendien van plan bepaalde projecten te beëindigen om meer handen vrij te maken voor de prioriteiten van Meta.

Een van de terreinen waarop de Facebook-moeder wil groeien zijn de zogeheten Reels, korte video’s die lijken op de muziekfilmpjes die gebruikers van TikTok verspreiden. Daarnaast heeft Meta nog altijd hoge verwachtingen van de zogeheten Metaverse, een virtuele wereld waarin mensen allerlei zaken moeten kunnen doen vanuit hun eigen huis.

Tot nu toe groeide het personeelsbestand van Meta hard. Alleen in de maanden april, mei en juni van dit jaar kwamen er al 5700 werknemers bij. Eind juni had Meta ruim 83.500 werknemers.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Afbeelding

Blokkade A12: 150 demonstranten Extinction Rebellion aangehouden

De politie heeft 150 demonstranten van klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangehouden nadat zij zaterdag een deel van de A12 bij Den Haag hadden geblokkeerd.

Afbeelding

Baudet op FvD-congres: laat zien wat een leuke club wij zijn

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD), heeft op zijn partijcongres gezegd dat zijn partij staat voor tolerantie, inclusie en openheid van geest.

Afbeelding

INretail: winkeldrukte tijdens Black Friday-weekend behapbaar

Winkeliers in verschillende binnensteden hebben zaterdag flink meer klanten ontvangen als gevolg van Black Friday. Wel spreekt brancheorganisatie INretail van ‘een gezellige drukte’, in tegenstelling tot de laatste Black Friday zonder coronabeperkingen.

Afbeelding

FNV roept op tot actie voor eerlijke oplossing ‘inkomenscrisis’

Zo’n 4000 leden van vakbond FNV zijn zaterdag samengekomen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar protesteerden zij tegen ‘de inkomenscrisis’ in Nederland, voor een ‘rechtvaardige samenleving en eerlijke oplossingen’ voor de geldproblemen van Nederlanders.

Afbeelding

Drie personen aangehouden na gooien zwaar vuurwerk naar boa

Twee mannen van 19 en 37 jaar en een jongen van 13 zijn vrijdagavond aangehouden na ongeregeldheden met vuurwerk in de omgeving van de Lange Nieuwstraat in IJmuiden, meldt de politie. Een boa raakte gewond nadat er zwaar vuurwerk naar hem was gegooid.