Consumentenbond: gas en licht ruim 4 keer zo duur als vorig jaar

Nieuws
Wie nu een nieuw variabel energiecontract afsluit bij een van de drie grote energiemaatschappijen, is gemiddeld ruim vier keer zo duur uit als een jaar geleden. Dat berekende de Consumentenbond op basis van de tarieven van Eneco, Vattenfall en Essent. Zij hebben zo’n 80 procent van de Nederlandse markt in handen.
anp
donderdag 29 september 2022 om 18:25
Afbeelding
beeld anp

In augustus 2021 waren klanten met een gemiddeld energieverbruik volgens de belangenvereniging 1637 euro per jaar kwijt. Met de nu geldende variabele tarieven bij een nieuw contract betalen klanten gemiddeld 7200 euro per jaar, wat bijna 340 procent meer is.

Huishoudens met een al lopend contract met variabele tarieven zijn gemiddeld ruim drie keer meer gaan betalen voor gas en licht, stelt de Consumentenbond. Dat is nog buiten de tariefsverhoging gerekend die voor de komende maanden is aangekondigd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Adema maandag om tafel met boeren voor landbouwakkoord

Landbouwminister Piet Adema gaat maandag voor het eerst om tafel met onder meer boeren, natuurbeschermers en provincies om tot afspraken te komen over hoe de landbouwsector er in de toekomst uit moet komen te zien.

Afbeelding

Drie aanhoudingen om mogelijke miljoenenfraude met coronasteun

De Arbeidsinspectie heeft drie mensen aangehouden die ervan worden verdacht mogelijk voor miljoenen te hebben gefraudeerd met coronasteun. Het gaat om ruim 2 miljoen euro aan voorschotten voor de zogeheten NOW-subsidie.

Afbeelding

Farmareus Pfizer pompt 1,2 miljard euro in Belgische fabriek

Farmareus Pfizer gaat meer dan 1,2 miljard euro in zijn fabriek in het Belgische Puurs investeren. De productiecapaciteit wordt uitgebreid, de koelopslag vergroot en het verpakkingsproces uitgebreid, gespreid over drie jaar.

Afbeelding

Meldplicht voor apenpokken wordt afgeschaft

Artsen hoeven het apenpokkenvirus (tegenwoordig mpox genoemd) of vermoedens daarvan niet meer direct te melden. De ziekte zal niet langer worden aangemerkt als een A-infectieziekte, schrijft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) vrijdag aan de Tweede Kamer.

Afbeelding

Na acties alsnog cao-akkoord bij Rotterdamse olieraffinaderij BP

Verdere acties door personeel van een olieraffinaderij in Rotterdam lijken van de baan, nu vakbond CNV een cao-overeenkomst heeft bereikt met uitbater BP. Door dat akkoord krijgen de circa 700 medewerkers vanaf april volgend jaar onder meer een loonsverhoging.

Afbeelding

Coronavaccins voor kleine kinderen met gezondheidsproblemen

Kleine kinderen die een hoog medisch risico lopen, kunnen vanaf 16 januari een coronavaccinatie krijgen. De Gezondheidsraad had over de prikken geadviseerd en het kabinet neemt dat advies nu over.