Organisatie vreugdevuur: keiharde afspraken over veiligheid

Nieuws
De organisator van het vreugdevuur in Scheveningen zegt dat er ‘keiharde afspraken’ met de gemeente zijn gemaakt over de veiligheid van de vuren. Donderdag werd bekend dat de gemeente Den Haag evenementenvergunningen heeft gegeven voor de vreugdevuren tijdens oud en nieuw in de buurten Duindorp en Scheveningen.
anp
donderdag 29 september 2022 om 17:57
Afbeelding
beeld anp
anp

Bij het laatste vreugdevuur van 2018 op 2019 blies harde wind smeulend hout over Scheveningen, met een vonkenregen tot gevolg. Het jaar daarop mochten de vuren niet doorgaan en de jaren daarna werden er vanwege de coronacrisis geen vuren aangelegd. Dit jaar zou het voor het eerst weer kunnen, mits de organisaties ook de milieuvergunningen rond krijgen.

Kevin Batenburg, voorzitter van de club die het vuur in Scheveningen organiseert, laat weten dat de vergunningverlening ‘goed nieuws’ is. Zijn organisatie heeft ‘heel veel gesprekken’ gevoerd met onder meer de gemeente over de veiligheid van het evenement. Volgens Batenburg mag de vuurstapel maar 10 meter hoog worden gebouwd, een stuk lager dan de 35 meter die in het rampjaar 2018/2019 nog toegestaan was. Hij vindt dat geen probleem. ‘Het gaat mij om de traditie.’

In aanloop naar het vuur, dat tijdens de jaarwisseling wordt aangestoken, zal Vreugdevuur Scheveningen ‘dagelijks’ overleg hebben met politie, burgemeester en Openbaar Ministerie. Ook wordt het weer scherp in de gaten gehouden. ‘Als de windkracht te sterk is zal de stapel niet ontstoken worden.’

Duindorp Vreugdevuur reageert via Facebook ook verheugd op de vergunningverlening. ‘Met een beetje geluk zitten de coronagoden ons dit jaar ook mee en gaan we eindelijk weer als vanouds het strand op in de laatste week van het jaar’, aldus de organisatie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Officiële festivaltickets Lowlands uitverkocht

De kaartjes voor Lowlands zijn zaterdagmiddag helemaal uitverkocht, laat de organisatie van het festival online weten. Mensen die naast een toegangsbewijs hebben gegrepen, kunnen nog wel via de doorverkooppagina van Ticketmaster een kaartje bemachtigen.

Afbeelding

Onderzoek naar onder verdachte omstandigheden overleden man

De politie doet onderzoek naar de dood van een 65-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam is afgelopen dinsdag in zijn woning aan de J.F. van Hengelstraat gevonden. De politie meldt zaterdag dat daar 'een onder verdachte omstandigheden overleden persoon is aangetroffen'.

Afbeelding

Geen aanwijzingen dat Rusland Oostzee-pijpleidingen saboteerde

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag.

Afbeelding

Reisbranche boos over mogelijk nieuwe beperkingen op Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld zijn, trappen PvdA en GroenLinks de campagne voor de provinciale verkiezingen af. De twee congressen worden drukbezocht: bij zowel Congrescentrum 1931 als de Brabanthallen stonden lange rijen.

Afbeelding

CDA-leider Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht

CDA-leider Wopke Hoekstra pleit voor de herinvoering van de dienstplicht. "De oorlog in Oekraïne toont dat veiligheid, democratie en een sterke samenleving niet gratis zijn. Het dienstjaar versterkt onze weerbaarheid, samenleving en eenheid.