Bedreigde Belgische justitieminister mag safehouse weer uit

Nieuws
De Belgische justitieminister Vincent Van Quickenborne hoeft niet langer in het safehouse te blijven waar hij schuilde voor ontvoerders. Wel staat hij ‘nog steeds onder hoge beveiliging’, zegt de bedreigde bewindsman zelf.
anp
donderdag 29 september 2022 om 17:15
Afbeelding
beeld anp

Van Quickenborne zat sinds vrijdag met zijn vrouw en twee jonge kinderen ondergedoken omdat criminelen hem zouden hebben willen ontvoeren. Afgelopen weekend werden in Nederland vier verdachten opgepakt die het op de minister zouden hebben voorzien. De Nederlanders lieten bij zijn huis in Kortrijk een auto achter met onder meer een automatisch vuurwapen en flessen benzine.

Donderdag woonde Van Quickenborne onder meer het vragenuur in het Belgische parlement bij, waar hij bij wijze van steunbetuiging breed applaus kreeg. Hij mag weer naar huis, maar moet nog wel zijn ‘verplaatsingen beperken tot het essentiële’, zegt hij.

De minister heeft de inlichtingendienst gevraagd in het vervolg ook de gangen na te gaan van de georganiseerde misdaad.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS tonen nieuwe nucleaire bommenwerper die onbemand kan vliegen

De Amerikaanse luchtmacht heeft vrijdag de B-21 Raider onthuld, een nieuwe geavanceerde nucleaire bommenwerper die onbemand missies kan uitvoeren, de eerste in zijn categorie.

Afbeelding

Nederlanders grijpen naast milieuprijzen prins William

De gemeente Amsterdam en het Nederlandse The Great Bubble Barrier zijn vrijdag in het Amerikaanse Boston niet in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Earthshot Prize.

Afbeelding

Horeca in de startblokken voor wedstrijd Oranje

Cafés en restaurants maken zich op voor de voetbalwedstrijd Nederland - Verenigde Staten. Om 16.00 uur strijdt Oranje voor een plaats in de kwartfinale op het WK in Qatar. In verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen in cafés.

Afbeelding

EU-ban Russische olie mogelijk nieuw pijnpunt aan de pomp

De gedeeltelijke boycot op Russische olie die de Europese Unie maandag invoert kan voor extra ongemak aan de benzinepomp zorgen. Als een deel van de olie van de wereldmarkt wegvalt, drijft dat de prijzen voor aardolie op, Dat werkt door in de kosten voor benzine en diesel.

Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.