BBC schrapt bijna vierhonderd banen bij internationale diensten

Nieuws
De Britse omroep BBC schrapt bijna vierhonderd banen bij de internationale diensten van BBC World Services. Omdat steeds meer mensen digitaal op zoek gaan nieuws, wordt de stekker getrokken uit radio-uitzendingen in verschillende talen. Dat gaat bijvoorbeeld om het Arabisch, het Kirgizisch en het Chinees.
anp
donderdag 29 september 2022 om 14:58
Afbeelding
beeld anp

De BBC zegt in al deze talen wel nog steeds nieuws te zullen aanbieden. Maar dat zal in de toekomst dan alleen via het internet zijn, net als nu bijvoorbeeld ook al het geval is voor het Russisch, Thais en Turks. Van de 41 talen die de internationale dienst aanbiedt, zal straks bijna de helft alleen nog online beschikbaar zijn.

De ingrepen moeten leiden tot een besparing van omgerekend enkele tientallen miljoenen euro’s per jaar. Met het plan zet de BBC weer een stapje in zijn eerder dit jaar aangekondigde bezuinigingsdoelstelling. Daarvoor zullen in totaal zo’n duizend banen verloren gaan op een totaal van ongeveer 22.000 arbeidsplaatsen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ook senaat stemt in met verstrekking abortuspil via de huisarts

Vrouwen die een ongewenste zwangerschap willen afbreken, kunnen hiervoor binnen afzienbare tijd ook terecht bij hun huisarts voor een abortuspil. Na de Tweede Kamer stemde dinsdag ook de Eerste Kamer in met de verstrekking van de abortuspil via de huisarts.

Afbeelding

Ook België beducht voor nieuwe rellen rond WK-wedstrijd Marokko

Verscheidene Belgische steden vrezen voor nieuwe rellen rond de komende wedstrijd van Marokko op het WK voetbal. Net als in Nederland heeft de politie in onder andere Antwerpen voorzorgsmaatregelen getroffen.

Afbeelding

Rusland en Oekraïne wisselen zestig krijgsgevangenen uit

Rusland en Oekraïne hebben opnieuw krijgsgevangenen uitgewisseld. Beide strijdende partijen hebben zestig gevangen militairen vrijgelaten, bevestigen Moskou en Kiev.

Afbeelding

Oud-koning Juan Carlos deels immuun voor klachten ex-minnares

De voormalige Spaanse vorst Juan Carlos heeft een succesje geboekt in de slepende juridische strijd met een in Engeland wonende ex-vriendin. Die beschuldigt hem van jarenlange misdragingen, bedreigingen en laster voor Engelse rechtbanken.

Afbeelding

Forum voor Democratie: aangifte gedaan van hack

Forum voor Democratie (FVD) heeft aangifte gedaan van een hack waardoor communicatie tussen de Forum-app en de database van de partij is onderschept. Dat schrijft FVD op haar website. Vorige week meldde RTL Nieuws dat de persoonlijke gegevens van ruim 92.

Afbeelding

Meer loon voor medewerkers cementfabrieken ENCI

De circa 350 medewerkers van de cementfabrieken van ENCI krijgen een loonsverhoging van 7 procent plus een eenmalige bonus van 250 euro per 1 januari.