Amsterdamse brug vernoemd naar omgekomen fotograaf Oerlemans

Nieuws
Een brug in Amsterdam-Zuid wordt vernoemd naar de in 2016 omgekomen persfotograaf Jeroen Oerlemans. Hij werd in Libië gedood door een sluipschutter van IS. De brug over de Boerenwetering bij de Diepenbrockstraat, niet ver van waar hij woonde, wordt zondag onthuld in het bijzijn van familie, vrienden en burgemeester Femke Halsema.
anp
donderdag 29 september 2022 om 14:25
Afbeelding
beeld anp

Oerlemans (1970) werkte veel in crisisgebieden. Hij reisde regelmatig af naar Afghanistan, Libië en Irak. In 2008, 2010 en 2011 won hij een eerste prijs in de categorie buitenland van de Zilveren Camera. In juli 2012 werd Oerlemans ontvoerd in Syrië. Samen met een Britse fotograaf werd hij toen een week vastgehouden.

In een interview met Het Parool noemt zijn weduwe Boes Hogewind het een eer dat de brug naar Oerlemans wordt vernoemd. ‘En er zit ook wel een soort humor in. Zoals zijn goede vriend Joeri Boom het zegt: Jeroen liet nooit over zich heenlopen en nu loopt straks iedereen over hem heen’, zegt ze tegen de krant.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Centraal Beheer: meer energiebesparingen door hoge kosten

Nederlanders zijn meer energie aan het besparen door de hoge prijzen voor gas en stroom. Volgens onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer maakt momenteel 79 procent van de Nederlanders zich serieuze zorgen over de hoge energiekosten.

Afbeelding

Hof: huwelijk tussen zelfde sekse Aruba en Curaçao toegestaan

Partners van hetzelfde geslacht op Aruba en Curaçao moeten met elkaar kunnen trouwen, dat heeft het gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba geoordeeld. In de landen is dat momenteel niet mogelijk.

Afbeelding

Gratis tampons en maandverband voor mensen met laag inkomen

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat menstruatieproducten gratis worden voor mensen met lage inkomens. Een voorstel dat D66 heeft ingediend met Volt en de PvdA krijgt voldoende steun, zegt de partij.

Afbeelding

Spaanse politie alert op ongeregeldheden rond Spanje - Marokko

De Spaanse politie is in verhoogde staat van paraatheid uit vrees voor ongeregeldheden naar aanleiding van de voetbalwedstrijd Spanje - Marokko die om 16.00 in Qatar begint. Het land telt meer dan 870.

Afbeelding

Ook senaat stemt in met verstrekking abortuspil via de huisarts

Vrouwen die een ongewenste zwangerschap willen afbreken, kunnen hiervoor binnen afzienbare tijd ook terecht bij hun huisarts voor een abortuspil. Na de Tweede Kamer stemde dinsdag ook de Eerste Kamer in met de verstrekking van de abortuspil via de huisarts.

Afbeelding

Ook België beducht voor nieuwe rellen rond WK-wedstrijd Marokko

Verscheidene Belgische steden vrezen voor nieuwe rellen rond de komende wedstrijd van Marokko op het WK voetbal. Net als in Nederland heeft de politie in onder andere Antwerpen voorzorgsmaatregelen getroffen.