Efteling vanaf 14 november grotendeels rookvrij

Nieuws
Pretpark de Efteling wordt vanaf 14 november grotendeels rookvrij. Vanaf 2017 mocht er al niet meer gerookt worden in de rijen voor de attracties en in het Sprookjesbos. Dat verbod wordt nu uitgebreid naar het hele park, met uitzondering van enkele rookzones.
anp
donderdag 29 september 2022 om 11:10
Afbeelding
beeld anp

Verspreid over het park komen er tien rookzones waar mensen nog wel hun sigaret, e-sigaret of vape mogen roken. De zones staan aangegeven op de plattegrond van het park en in de Efteling-app. Het rookverbod geldt ook voor de vakantieparken en hotels van het pretpark, waarbij terrassen bij de vakantiewoningen wel zijn uitgezonderd.

Met de aanpassing van het rookbeleid hoopt het park dat roken minder zichtbaar is voor de jonge bezoekers. ‘De rookzones worden uit het zicht van andere bezoekers en dus kinderen geplaatst. Hiermee dragen we bij aan een Rookvrije Generatie’, aldus Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling.

Rookvrije Generatie is een initiatief van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (Hartstichting, KWF en Longfonds), die willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Carla van Gils, voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, laat weten blij te zijn met de stap van de Efteling. ‘Als groot attractiepark heeft de Efteling een voorbeeldfunctie, dus we hopen dat dit snel navolging krijgt. Elke plek waar veel kinderen komen hoort namelijk rookvrij te zijn.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aantal nieuwe coronagevallen blijft laag, daalt niet meer

Het aantal nieuwe coronagevallen daalt niet meer. Het aantal bevestigde besmettingen is nu stabiel op een laag niveau.

Afbeelding

Wall Street opent verdeeld na verliesbeurt door rentevrees

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag verdeeld geopend na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers bleven voorzichtig door de vrees dat de Amerikaanse centrale bank de rente langer zal moeten blijven verhogen om de inflatie terug te dringen tot de doelstelling van..

Afbeelding

Prins Harry en uitgever willen tot schikking komen in smaadzaak

De Britse prins Harry en uitgeverij Associated Newspapers gaan proberen om tot een schikking te komen in de rechtszaak over een artikel waarin geschreven werd over de beveiliging van de prins en zijn gezin.

Afbeelding

Tbs voor bedreiger Amalia met twee jaar verlengd

De tbs-opname van Wouter G., die prinses Amalia bedreigde, wordt met twee jaar verlengd, heeft de rechtbank Overijssel dinsdag besloten. De rechtbank stelt dat de 34-jarige man nog steeds een stoornis heeft en acht de kans op herhaling groot.

Afbeelding

Centraal Beheer: meer energiebesparingen door hoge kosten

Nederlanders zijn meer energie aan het besparen door de hoge prijzen voor gas en stroom. Volgens onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer maakt momenteel 79 procent van de Nederlanders zich serieuze zorgen over de hoge energiekosten.

Afbeelding

Hof: huwelijk tussen zelfde sekse Aruba en Curaçao toegestaan

Partners van hetzelfde geslacht op Aruba en Curaçao moeten met elkaar kunnen trouwen, dat heeft het gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba geoordeeld. In de landen is dat momenteel niet mogelijk.