Amsterdams FIXbrigade wil na investering meer huizen verduurzamen

Nieuws
Het Amsterdamse bedrijf FIXbrigade ontvangt ruim een miljoen euro om huishoudens te helpen met energiebesparende maatregelen. Het bedrijf is vooralsnog alleen actief in Amsterdam, maar wil door de investering nu ook in andere steden aan de slag.
anp
donderdag 29 september 2022 om 08:56
Afbeelding
beeld anp

Het bedrag is afkomstig van onder meer energiebedrijf Vattenfall en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het doel is om daarmee tachtig nieuwe vestigingen op te tuigen, waarmee het bedrijf 20.000 woningen energiezuinig wil maken voor eind maart 2024. De komende week wil het bedrijf gemeenten en organisaties benaderen.

FIXbrigade helpt huishoudens die in energiearmoede leven. Het gaat om mensen die moeten leven van minder dan 140 procent van het minimumloon. Daarbij geeft het bedrijf onder meer voorlichting over energiebesparende maatregelen. Ook worden de huizen van deze mensen kosteloos energiezuiniger gemaakt, bijvoorbeeld door het plaatsen van tochtstrips en waterbesparende douchekoppen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Biden reageert trots op overwinning VS op Iran

De Amerikaanse president Joe Biden heeft trots en verheugd gereageerd op de zege van het Amerikaanse voetbalteam op Iran. Dankzij een 0-1 overwinning in het beladen duel kwalificeerde Team USA zich voor de achtste finale, waarin Nederland zaterdag de tegenstander is.

Afbeelding

Aantal bijstandsontvangers op laagste niveau in negen jaar

Het aantal mensen dat een bijstandsuitkering ontvangt lag eind september op het laagste niveau in ruim negen jaar. Ook is het aantal bijstandsontvangers op jaarbasis gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij de publicatie van nieuwe kwartaalcijfers.

Afbeelding

Ruim 1 op 3 Oekraïense vluchtelingen vond betaalde baan

Van de Oekraïense vluchtelingen die dit jaar naar Nederland kwamen als gevolg van de oorlog in hun land, had ruim één op de drie in juli een betaalde baan gevonden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Afbeelding

ABN AMRO: winkeliers geplaagd door lage koopkracht en hoge kosten

Veel winkeliers in Nederland hebben het naar verwachting volgend jaar nog moeilijk. Dat komt vooral door de dalende koopkracht van consumenten en steeds hogere kosten voor huur, energie, inkoop, transport en personeel, staat in een retailrapport van ABN AMRO.

Afbeelding

Veestapel krimpt maar is nog altijd groter dan in 2012

Nederlandse landbouwbedrijven houden dit jaar zo’n 2 procent minder dieren dan in 2021. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde in totaal zo’n 114 miljoen runderen, kippen, schapen, varkens en melkgeiten. In 2021 bestond de veestapel uit 116 miljoen dieren.

Afbeelding

Jury: leider Oath Keepers schuldig aan opruiing in Capitoolaanval

Stewart Rhodes, de leider en oprichter van de Amerikaanse militiegroep Oath Keepers, is dinsdag door een jury schuldig bevonden aan ‘opruiende samenzwering’ voor de aanval van vorig jaar op het Amerikaanse Capitool.