Amsterdams FIXbrigade wil na investering meer huizen verduurzamen

Nieuws
Het Amsterdamse bedrijf FIXbrigade ontvangt ruim een miljoen euro om huishoudens te helpen met energiebesparende maatregelen. Het bedrijf is vooralsnog alleen actief in Amsterdam, maar wil door de investering nu ook in andere steden aan de slag.
anp
donderdag 29 september 2022 om 08:56
Afbeelding
beeld anp
anp

Het bedrag is afkomstig van onder meer energiebedrijf Vattenfall en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het doel is om daarmee tachtig nieuwe vestigingen op te tuigen, waarmee het bedrijf 20.000 woningen energiezuinig wil maken voor eind maart 2024. De komende week wil het bedrijf gemeenten en organisaties benaderen.

FIXbrigade helpt huishoudens die in energiearmoede leven. Het gaat om mensen die moeten leven van minder dan 140 procent van het minimumloon. Daarbij geeft het bedrijf onder meer voorlichting over energiebesparende maatregelen. Ook worden de huizen van deze mensen kosteloos energiezuiniger gemaakt, bijvoorbeeld door het plaatsen van tochtstrips en waterbesparende douchekoppen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Officiële festivaltickets Lowlands uitverkocht

De kaartjes voor Lowlands zijn zaterdagmiddag helemaal uitverkocht, laat de organisatie van het festival online weten. Mensen die naast een toegangsbewijs hebben gegrepen, kunnen nog wel via de doorverkooppagina van Ticketmaster een kaartje bemachtigen.

Afbeelding

Onderzoek naar onder verdachte omstandigheden overleden man

De politie doet onderzoek naar de dood van een 65-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam is afgelopen dinsdag in zijn woning aan de J.F. van Hengelstraat gevonden. De politie meldt zaterdag dat daar 'een onder verdachte omstandigheden overleden persoon is aangetroffen'.

Afbeelding

Geen aanwijzingen dat Rusland Oostzee-pijpleidingen saboteerde

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag.

Afbeelding

Reisbranche boos over mogelijk nieuwe beperkingen op Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld zijn, trappen PvdA en GroenLinks de campagne voor de provinciale verkiezingen af. De twee congressen worden drukbezocht: bij zowel Congrescentrum 1931 als de Brabanthallen stonden lange rijen.

Afbeelding

CDA-leider Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht

CDA-leider Wopke Hoekstra pleit voor de herinvoering van de dienstplicht. "De oorlog in Oekraïne toont dat veiligheid, democratie en een sterke samenleving niet gratis zijn. Het dienstjaar versterkt onze weerbaarheid, samenleving en eenheid.