Motie over nieuwe afspraken met COA over Ter Apel aangenomen

Nieuws
In de gemeente Westerwolde (Groningen) is een motie aangenomen die pleit voor nieuwe afspraken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wat betreft het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dinsdag was al bekend geworden dat de motie op ruime steun kon rekenen in de gemeenteraad, die woensdagavond over de kwestie sprak in een vergadering.
anp
donderdag 29 september 2022 om 00:00
Afbeelding
beeld anp

In de motie wordt het college opgeroepen het gesprek aan te gaan met het COA, omdat die organisatie meerdere afspraken in de huidige overeenkomst zou hebben geschonden. Zo is het centrum al maanden overvol en is er afgesproken dat er maximaal 2000 vluchtelingen mogen worden opgevangen. Ook zouden er meerdere keren tenten zijn geplaatst terwijl de gemeente daar geen toestemming voor heeft gegeven.

De motie was ingediend door de lokale partij Gemeentebelangen Westerwolde en werd unaniem aangenomen. Het COA liet eerder weten waarschijnlijk op donderdag te reageren op de aangenomen motie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

IND gaat snel visum regelen voor Syrisch gezin na vonnis rechter

De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat meteen een visum regelen voor een Syrisch gezin om naar Nederland te komen. Een woordvoerster van de dienst meldt dat in een reactie op de uitspraak van een rechter in Haarlem, die maandag bepaalde dat een hier erkende vluchtelinge..

Afbeelding

Beurs Amsterdam sluit lager in aanloop naar pakjesavond

De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager gesloten in aanloop naar pakjesavond. Op de andere Europese markten waren eveneens overwegend minnen te zien.

Afbeelding

Rechter: nareisbeperking onwettig, Syrisch gezin mag herenigd

De nareisbeperking die het kabinet heeft ingevoerd om de instroom van familieleden van toegelaten asielzoekers tijdelijk te beperken kent geen wettelijke basis. Dat concludeert de voorzieningenrechter in Haarlem.

Afbeelding

Kaag verdedigt 'expansieve begroting' tegen Brusselse kritiek

Minister Sigrid Kaag (Financiën) zal de Nederlandse begroting in Brussel verdedigen en uitleggen dat het kabinet het belangrijk vindt om miljarden extra geld uit te geven.

Afbeelding

Poetin rijdt over deels beschadigde brug naar de Krim

De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag een bezoek gebracht aan de brug die het door Rusland ingelijfde schiereiland de Krim verbindt met het Zuid-Russische vasteland.

Afbeelding

Adfact: adverteerders terughoudender rond WK dan bij EK

Adverteerders in Nederland zijn veel terughoudender met advertenties rond het WK voetbal in Qatar dan ze waren bij het EK voetbal dat in 2021 werd gehouden. Dat meldt mediaregistratiebureau Adfac, dat keek naar de weken voorafgaand aan het WK en de eerste wedstrijd.