Motie over nieuwe afspraken met COA over Ter Apel aangenomen

Nieuws
In de gemeente Westerwolde (Groningen) is een motie aangenomen die pleit voor nieuwe afspraken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wat betreft het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dinsdag was al bekend geworden dat de motie op ruime steun kon rekenen in de gemeenteraad, die woensdagavond over de kwestie sprak in een vergadering.
anp
donderdag 29 september 2022 om 00:00
Afbeelding
beeld anp

In de motie wordt het college opgeroepen het gesprek aan te gaan met het COA, omdat die organisatie meerdere afspraken in de huidige overeenkomst zou hebben geschonden. Zo is het centrum al maanden overvol en is er afgesproken dat er maximaal 2000 vluchtelingen mogen worden opgevangen. Ook zouden er meerdere keren tenten zijn geplaatst terwijl de gemeente daar geen toestemming voor heeft gegeven.

De motie was ingediend door de lokale partij Gemeentebelangen Westerwolde en werd unaniem aangenomen. Het COA liet eerder weten waarschijnlijk op donderdag te reageren op de aangenomen motie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duitse toezichthouder maant broker FlatexDEGIRO tot ingrijpen

Een Duitse financieel toezichthouder heeft bij onlinebroker FlatexDEGIRO tekortkomingen in de bedrijfsvoering geconstateerd, meldt de onderneming op zijn site.

Afbeelding

Nederland ‘spiegelt’ WK-afvaardiging aan die van Argentinië

De keuze voor een Nederlandse afvaardiging naar de wedstrijd Nederland-Argentinië van komende vrijdag hangt af van wie Argentinië naar het WK in Qatar stuurt. Dat zegt minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) in het programma WNL op Zondag.

Afbeelding

Procureur-generaal: Iran schaft omstreden moraalpolitie af

Iran heeft de omstreden moraalpolitie afgeschaft, aldus de Iraanse procureur-generaal. Het land staat al ruim twee maanden in het teken van protesten die ontstonden na een arrestatie door deze politie. De 22-jarige Mahsa Amini stierf in detentie.

Afbeelding

Oprichter FTX kan slechts ‘speculeren’ over miljarden van klanten

De oprichter van de omgevallen cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, weet naar eigen zeggen niet precies waar miljarden dollars van klanten zijn gebleven.

Afbeelding

Man komt om door ongeval in Erp (Noord-Brabant)

Een 78-jarige man uit Veghel is in de nacht van zaterdag op zondag in het Noord-Brabantse Erp om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. De politie spreekt van een eenzijdig ongeval, wat betekent dat er geen anderen bij het ongeluk waren betrokken.

Afbeelding

Oliekartel OPEC en Rusland vergaderen over olieproductie

De olieproducerende landen van de OPEC en bondgenoten als Rusland houden zondag een belangrijke vergadering. Daar beslissen de landen vermoedelijk dat ze hun productie in januari niet extra willen gaan verlagen.