Biden kan overleden parlementariër niet ontwaren: Waar is Jackie?

Nieuws
Joe Biden heeft zich woensdag in het openbaar laten ontvallen dat hij het Congreslid Jackie Walorski, die in augustus om het leven kwam door een auto-ongeluk, nergens kon ontwaren onder de aanwezigen. Dat gebeurde tijdens een conferentie over honger, voeding en gezondheid. Na afloop bedankte de Amerikaanse president de organisatoren en vroeg daarna: ‘Jackie ben je hier. Waar is Jackie?’ Kennelijk was hij vergeten dat de aangesprokene al bijna twee maanden dood is.
anp
woensdag 28 september 2022 om 21:53
Afbeelding
beeld anp

Walorski, een Republikeinse parlementariër uit Indiana, was een van de vier initiatiefnemers van het partij-overstijgende evenement. Ze verongelukte begin vorige maand in gezelschap van twee stafmedewerkers. Biden leek zich van geen kwaad bewust en verontschuldigde zich niet. Direct na het overlijden van Walorski (58) kwam het Witte Huis namens de president met een verklaring dat hij en zijn vrouw Jill ‘geschokt en bedroefd’ waren door het noodlottige ongeval.

De Republikeinse afgevaardigde Vicky Hartzler (Missouri) sprak via Twitter haar ongenoegen uit over de uitglijder van Biden. ‘Echt een afschuwelijke en schandelijke blunder’. Het Witte Huis liet later weten dat Biden het werk van Walorski zeer waardeert en haar de familie heeft uitgenodigd vrijdag aanwezig te zijn bij de ondertekening van nieuwe wetgeving.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rechter: nareisbeperking onwettig, Syrisch gezin mag herenigd

De nareisbeperking die het kabinet heeft ingevoerd om de instroom van familieleden van toegelaten asielzoekers tijdelijk te beperken kent geen wettelijke basis. Dat concludeert de voorzieningenrechter in Haarlem.

Afbeelding

Kaag verdedigt 'expansieve begroting' tegen Brusselse kritiek

Minister Sigrid Kaag (Financiën) zal de Nederlandse begroting in Brussel verdedigen en uitleggen dat het kabinet het belangrijk vindt om miljarden extra geld uit te geven.

Afbeelding

Poetin rijdt over deels beschadigde brug naar de Krim

De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag een bezoek gebracht aan de brug die het door Rusland ingelijfde schiereiland de Krim verbindt met het Zuid-Russische vasteland.

Afbeelding

Adfact: adverteerders terughoudender rond WK dan bij EK

Adverteerders in Nederland zijn veel terughoudender met advertenties rond het WK voetbal in Qatar dan ze waren bij het EK voetbal dat in 2021 werd gehouden. Dat meldt mediaregistratiebureau Adfac, dat keek naar de weken voorafgaand aan het WK en de eerste wedstrijd.

Afbeelding

Russische aanklagers eisen 9 jaar cel tegen oorlogscriticus

De Russische oppositiefiguur Ilja Jasjin kan een jarenlange celstraf krijgen voor zijn kritiek op president Vladimir Poetin en de oorlog in Oekraïne. De aanklagers hebben negen jaar gevangenisstraf tegen hem geëist, zo staat te lezen op het Telegramkanaal van Jasjin.

Afbeelding

Radicaal-islamitisch Iran executeert meer mensen dan vorig jaar

In het radicaal-islamitische Iran zijn dit jaar tot nu toe meer dan vijfhonderd mensen geëxecuteerd, veel meer dan in heel 2021. Dit is het hoogste aantal in vijf jaar. Volgens de in Noorwegen gevestigde mensenrechtengroep Iran Human Rights (IHR) gaat het al om 504 personen.