Persbureau AFP meldt forse afname groei economie Italië in 2023

Nieuws
De economie van Italië zal volgend jaar fors minder hard groeien dan eerder voorzien. Persbureau AFP meldt op basis van een regeringsbron dat de scheidende regering van het Zuid-Europese land nu uitgaat van 0,6 procent groei in 2023. Dat is fors minder dan de 2,4 procent die eerder werd voorzien.
anp
woensdag 28 september 2022 om 19:43
Afbeelding
beeld anp

De hoge inflatie als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne liggen aan de basis van de bijstelling. Het nieuwe cijfer komt uit de laatste economische ‘roadmap’ die goedgekeurd is door de afscheid nemende regering van premier Mario Draghi.

Het document zal dienen voor de begrotingsopmaak voor de toekomstige regering. Die zal worden geleid door Giorgia Meloni van Fratelli d’Italia. De radicaal-rechtse partij won zondag de parlementsverkiezingen, waarmee het de grootste partij is in het rechtse blok. Meloni eiste snel het leiderschap op in de volgende regering.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Beurs Amsterdam sluit lager in aanloop naar pakjesavond

De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager gesloten in aanloop naar pakjesavond. Op de andere Europese markten waren eveneens overwegend minnen te zien.

Afbeelding

Rechter: nareisbeperking onwettig, Syrisch gezin mag herenigd

De nareisbeperking die het kabinet heeft ingevoerd om de instroom van familieleden van toegelaten asielzoekers tijdelijk te beperken kent geen wettelijke basis. Dat concludeert de voorzieningenrechter in Haarlem.

Afbeelding

Kaag verdedigt 'expansieve begroting' tegen Brusselse kritiek

Minister Sigrid Kaag (Financiën) zal de Nederlandse begroting in Brussel verdedigen en uitleggen dat het kabinet het belangrijk vindt om miljarden extra geld uit te geven.

Afbeelding

Poetin rijdt over deels beschadigde brug naar de Krim

De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag een bezoek gebracht aan de brug die het door Rusland ingelijfde schiereiland de Krim verbindt met het Zuid-Russische vasteland.

Afbeelding

Adfact: adverteerders terughoudender rond WK dan bij EK

Adverteerders in Nederland zijn veel terughoudender met advertenties rond het WK voetbal in Qatar dan ze waren bij het EK voetbal dat in 2021 werd gehouden. Dat meldt mediaregistratiebureau Adfac, dat keek naar de weken voorafgaand aan het WK en de eerste wedstrijd.

Afbeelding

Russische aanklagers eisen 9 jaar cel tegen oorlogscriticus

De Russische oppositiefiguur Ilja Jasjin kan een jarenlange celstraf krijgen voor zijn kritiek op president Vladimir Poetin en de oorlog in Oekraïne. De aanklagers hebben negen jaar gevangenisstraf tegen hem geëist, zo staat te lezen op het Telegramkanaal van Jasjin.