Moeder Thuisbezorgd.nl rekent op winst in tweede helft 2022

Nieuws
Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway verwacht in de tweede helft van dit jaar winstgevend te zijn. Het moederbedrijf van onder andere Thuisbezorgd.nl zet al langer in op het verhogen van de inkomsten per bestelling, terwijl het bedrijf ook minder geld kwijt wil zijn aan bezorgingen. Ook overheadkosten en investeringen zullen lager moeten uitvallen.
anp
dinsdag 27 september 2022 om 16:04
Afbeelding
beeld anp
anp

Het aangepaste bedrijfsresultaat moet in de tweede helft van dit jaar positief zijn, waar dit in de eerste helft van 2022 nog uitkwam op een bedrag van minus 134 miljoen euro, zo meldt Just Eat Takeaway. Daarbij wijst het bedrijf wel direct op de huidige macro-economische onzekerheden en eventuele wisselkoerseffecten. Die zullen impact hebben op de waarde van transacties. Bij een vorige prognose rekende Just Eat Takeaway nog op een licht negatieve winstmarge.

Het bedrijf roept binnenkort aandeelhouders bijeen om ze bij te praten over het afstoten van het belang in iFood. De verkoop van zijn aandelen in deze Braziliaanse branchegenoot aan techinvesteerder Prosus levert Just Eat Takeaway zo’n 1,8 miljard euro op.

Just Eat Takeaway riep al langer van de iFood-aandelen af te willen, maar alleen voor het juiste bedrag. Vorig jaar werd nog een bod van 2,3 miljard euro afgeslagen. Hogere biedingen bleven uit omdat de waarde van maaltijdbezorgingsbedrijven de afgelopen tijd onder druk stond. Net als branchegenoten groeide Just Eat Takeaway sterk tijdens de coronapandemie, maar kampt het bedrijf nu met een groeivertraging omdat mensen weer vaker buitenshuis eten.

De aankondiging van dinsdag zorgde voor opluchting bij beleggers. Die zetten het aandeel Just Eat Takeaway bijna 10 procent hoger op de beurs in Amsterdam.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Air France-KLM bestelt zeven schonere vliegtuigen bij Airbus

Air France-KLM heeft een bestelling bij vliegtuigbouwer Airbus geplaatst voor de levering van zeven vliegtuigen die minder CO2 uitstoten. Vier van de toestellen zijn bestemd voor luchtvrachtvervoerder Martinair, dat vrachtvluchten uitvoert voor KLM Cargo.

Afbeelding

Helft vluchten luchthaven Düsseldorf geannuleerd door staking

Ongeveer de helft van de vluchten op luchthaven Düsseldorf is geannuleerd als gevolg van een staking door medewerkers van bagageafhandelaar Aviapartner. Zij hebben vrijdagochtend het werk neergelegd, en blijven dat doen tot de nacht van vrijdag op zaterdag. Volgens vakbond Ver.

Afbeelding

Aandacht voor cijfers Signify en banenverlies Philips op Damrak

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar Signify en Philips. Verlichtingsbedrijf Signify wist afgelopen jaar toch meer winst te boeken ondanks de moeilijke omstandigheden in het laatste kwartaal.

Afbeelding

Vakbond roept Duitse postmedewerkers op ook vrijdag te staken

Na een staking op donderdag dreigen werknemers van Deutsche Post in Duitsland ook vrijdag het werk neer te leggen. Daartoe heeft vakbond Ver.di opgeroepen omdat er nog steeds geen cao-akkoord is bereikt met het postbedrijf.

Afbeelding

Ondanks moeilijk slotkwartaal meer winst voor lampenmaker Signify

Lampenproducent Signify heeft vorig jaar de winst verhoogd. Dat lukte de voormalige verlichtingstak van Philips ondanks een moeilijk laatste kwartaal van het jaar. Toen had het bedrijf veel last van coronagerelateerde problemen in China, waarschuwde Signify eerder dit jaar al.

Afbeelding

Japanse chipbedrijven onder druk na tegenvallende cijfers Intel

De Japanse chipbedrijven stonden vrijdag onder druk op de aandelenbeurs in Tokio. Beleggers verwerkten de tegenvallende resultaten en vooruitzichten van de Amerikaanse chipfabrikant Intel, die kampt met een zwakkere vraag naar halfgeleiders voor computers en datacenters vanwege..