Vicepresident Harris brengt bezoek aan grens Korea’s

Nieuws
De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris gaat donderdag naar de gedemilitariseerde zone (DMZ) tussen Noord- en Zuid-Korea. De Zuid-Koreaanse premier Han Duck-soo kondigde het bezoek aan tijdens een ontmoeting met Harris in Tokio. Hij noemde het een ‘symbolische’ aangelegenheid. Harris is momenteel in de Japanse hoofdstad voor de staatsbegrafenis van de voormalige Japanse premier Shinzo Abe, die begin juli werd doodgeschoten bij een campagne-evenement. Eerder was al aangekondigd dat Harris tijdens haar verblijf in Azië ook afreist naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.
anp
dinsdag 27 september 2022 om 05:19
Afbeelding
beeld anp

Een officiële vertegenwoordiger van de Verenigde Staten heeft het bezoek van Harris aan de gedemilitariseerde zone bevestigd. ‘Het bezoek zal de hechtheid van het bondgenootschap tussen Seoul en Washington bevestigen te midden van dreigementen van Noord-Korea’, zei hij. Op het programma staat volgens de vertegenwoordiger onder meer een rondleiding en een ontmoeting met militairen.

Begin vorige maand bezocht de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi de DMZ ook al. Het was het eerste bezoek van een hooggeplaatste Amerikaanse politicus sinds voormalig president Donald Trump er in 2019 naartoe ging en daar de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un ontmoette. Noord-Korea haalde naar aanleiding van het bezoek uit naar Pelosi en noemde haar ‘de ergste verwoester van internationale vrede’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Paus vergelijkt oorlog Oekraïne met Holocaust

Paus Franciscus heeft de oorlog in Oekraïne vergeleken met de Holocaust, specifiek de operatie Reinhard in Polen waarbij tot 2 miljoen mensen om het leven werden gebracht. De meeste slachtoffers waren Joods.

Afbeelding

Brussel wil financiële band met Londense City verder doorknippen

De Europese Unie neemt maatregelen om de financiële banden met het Verenigd Koninkrijk verder door te knippen. De brexit is inmiddels al enige tijd een feit maar nog steeds zijn banken binnen de landengroep voor veel financiële transacties afhankelijk van diensten uit de Londen..

Afbeelding

Politiebonden: neem maatregelen tegen onrust na wedstrijd Marokko

Politiebonden willen dat overheden maatregelen nemen om te zorgen dat zaterdag rondom de WK-wedstrijd Marokko - Portugal niet opnieuw ongeregeldheden uitbreken. De NPB pleit voor ‘ingrijpende maatregelen’ zoals de inzet van noodverordeningen.

Afbeelding

Vakbonden ontevreden over cao-bod streekvervoerders

Vakbonden hebben teleurgesteld gereageerd op het nieuwste loonbod van werkgevers in het streekvervoer. Dat dienden de vervoersbedrijven die regionaal treinen en bussen laten rijden woensdag op de valreep in, vlak voordat er een ultimatum van FNV, CNV en VVMC verstreek.

Afbeelding

IATA: productie duurzamere vliegtuigbrandstof fors omhoog in 2023

De productie van duurzamere brandstoffen voor de luchtvaartindustrie zal volgend jaar sterk toenemen. Volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA zal de productie van Sustainable Aviation Fuel (SAF) in 2023 minstens verdubbelen naar 200 miljoen liter vergeleken met dit..

Afbeelding

Oekraïne roept op tot boycot Russische cultuur

De Oekraïense cultuurminister Oleksandr Tkatsjenko roept op tot het boycotten van Russische cultuur. Het Kremlin gebruikt die cultuur om de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigden, stelt hij in een opiniestuk voor de Britse krant The Guardian.