Minder bezoekers Oktoberfest door slecht weer

Nieuws
Slecht weer speelt het Oktoberfest dit jaar tot nu toe parten. In de eerste week van de eerste bierfeesten sinds de Covid-pandemie hebben zo’n 3 miljoenen mensen een bezoek gebracht, tegen 3,3 miljoen in de laatste editie voor corona in 2019.
anp
zondag 25 september 2022 om 14:12
Afbeelding
beeld anp

De openingsdag van Wiesn, zoals het feest in München wordt genoemd, viel door zware regenval in het water. Slechts een paar zonnige dagen volgden op die 17e september. Organisatoren zijn desalniettemin tevreden. ‘Ik jaag niet op recordaantallen’, zei organisator Clemens Baumgärtner zondag. Het belangrijkste is dat het door kon gaan.

Het publiek dit jaar is hetzelfde als in andere jaren, met families en veel vooral Engelssprekende toeristen, aldus Baumgärtner. De uitbaters van de biertenten en de beveiliging hebben geen last van Covid-gerelateerde personeelstekorten. Wetenschappers denken wel dat er toename in het aantal coronagevallen te zien zal zijn na de feesten, die tot 3 oktober duren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.