Acht topstukken Boijmans vijf jaar te zien in Antwerpen

Nieuws
Museum Boijmans Van Beuningen leent een deel van zijn collectie uit aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Het gaat om acht topstukken die vijf jaar lang bij de zuiderburen te zien zullen zijn, meldt het Rotterdamse museum vrijdag.
anp
vrijdag 23 september 2022 om 10:35
Afbeelding
beeld anp

Het Antwerpse museum gaat zaterdag weer open na een verbouwing die elf jaar heeft geduurd. Omdat Boijmans zelf ook uitgebreid wordt gerenoveerd (tot 2029), leent het museum momenteel vaker werken uit aan kunstinstellingen in en buiten Nederland.

De Rotterdamse werken die in Antwerpen worden tentoongesteld zijn van Salvador Dalí, Peter Paul Rubens, Jean-Michel Basquiat, Oskar Kokoschka, Jan Toorop, Marcel Broodthaers, Eugène Delacroix en Bill Viola.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hakeem Jeffries verkozen tot Democratische leider in Huis VS

De Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben Hakeem Jeffries verkozen tot hun nieuwe fractievoorzitter. Hij begint in 2023 aan zijn nieuwe rol en vervangt dan Nancy Pelosi.

Afbeelding

Maatregelen Amsterdam om groei en overlast toerisme te beperken

Het college van B en W van Amsterdam wil een aantal maatregelen nemen om de groei van het toerisme te beperken en de overlast ervan tegen te gaan.

Afbeelding

Aandelenbeurs Amsterdam met winst november uit na inflatiecijfers

De aandelenbeurs in Amsterdam sluit november af met een aanzienlijke winst, juist in een jaar vol verliezen voor beleggers door stijgende rentes en de vrees voor economisch mindere tijden.

Afbeelding

Oppositie kraakt niet halen klimaatdoel, 'gele kaart' voor Jetten

Dat het kabinet de klimaatdoelen voor 2030 nog altijd niet haalt, is voor een deel van de oppositie onverteerbaar. De PvdA heeft minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) tijdens een debat een "gele kaart" gegeven. GroenLinks keurt zijn klimaatbeleid ronduit af.

Afbeelding

Burgemeester: nieuwe kerncentrales Borssele niet vanzelfsprekend

Burgemeester Gerben Dijksterhuis van Borssele noemt het niet vanzelfsprekend dat er draagvlak is voor nieuwe kerncentrales. In het Zeeuwse dorp staat al een werkende centrale.

Afbeelding

Hof ziet geen bewijs voor wanbeleid SNS Reaal

Rechters hebben geen bewijs gevonden voor wanbeleid bij SNS Reaal in de periode die vooraf ging aan de nationalisatie van de bank en verzekeraar in 2013.