Vrouw vast in cold case overleden baby Doetinchem

Nieuws
De politie heeft een vrouw opgepakt in het onderzoek naar het overlijden van baby Sem Vijverberg, die in 2006 dood werd gevonden in Doetinchem. Het gaat vermoedelijk om de moeder van de baby. Een DNA-onderzoek moet hier uitsluitsel over geven. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het pasgeboren kindje, meldt de politie.
anp
woensdag 7 september 2022 om 13:38 aangepast 14:25
Afbeelding
beeld anp
anp

De politie kreeg, na een grote mediacampagne vorig jaar, ongeveer tachtig tips binnen. Uiteindelijk heeft één van deze tips ertoe geleid dat de vrouw in beeld kwam, legt de politie uit. Verdere informatie over de zaak wordt nu nog niet gedeeld. Zo wordt niet gemeld welke dag de vrouw precies is opgepakt en wordt haar leeftijd ook niet genoemd.

Spelende kinderen vonden in januari 2006 het lichaampje van de baby in een rietkraag van de Kapperskolk in Doetinchem. Uit onderzoek bleek dat het jongetje door geweld om het leven is gebracht en is achtergelaten. Een van de kinderen die de baby had gevonden vond Sem een leuke naam. De achternaam Vijverberg is een verwijzing naar het stadion van voetbalclub De Graafschap.

Het jongetje werd uiteindelijk op 9 februari 2006 begraven in het bijzijn van de burgemeester, de politie, de betrokken families die Sem in het water hebben gevonden en buurtbewoners. "De zaak heeft altijd een grote impact gehad in Doetinchem en daarbuiten", zegt de politie. "De komende tijd doet het coldcaseteam Oost-Nederland verder onderzoek op zoek naar antwoorden die zestien jaar lang onbekend zijn gebleven."

Vorig jaar werd gemeld dat de moeder van Sem mogelijk een baby te vondeling heeft gelegd op vrijwel dezelfde plek. Deze pasgeboren jongen werd in 1992 levend gevonden. "Het kan zijn dat de moeder van deze baby ook de ouder van Sem is. Het is een scenario dat we onderzoeken", zei teamleider Ferdinand Schellinkhout van het coldcaseteam van de politie destijds. Een woordvoerder van de politie zegt woensdag dat nu blijkt dat er geen link is gevonden met deze vondeling. "Er is geen familieband."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.

Afbeelding

GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS.