Retailer Bed Bath & Beyond keldert op negatief Wall Street

Nieuws
Retailer Bed Bath & Beyond werd vrijdag 40 procent lager gezet op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse verkoper van huishoudelijke artikelen leverde daarmee de forse koerswinst aan het begin van de week weer in. De koersval volgde op het nieuws dat investeerder en GameStop-voorzitter Ryan Cohen zijn belang in Bed Bath & Beyond heeft verkocht. Cohen verdiende naar verluidt zo’n 68 miljoen dollar met de verkoop.
anp
vrijdag 19 augustus 2022 om 16:11
Afbeelding
beeld anp

De koers van Bed Bath & Beyond was eerder deze week nog flink omhooggeschoten. Dat kwam doordat particuliere beleggers die actief zijn op sociale media zich massaal op het aandeel stortten door berichten dat Cohen met opties zou speculeren op een koersstijging van het aandeel. De gamewinkelketen GameStop, waar Cohen voorzitter van is, was eerder zelf onderdeel van een soortgelijke hype onder hobbybeleggers. Het aandeel GameStop zakte 5,5 procent.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,5 procent lager op 33.833 punten. De brede S&P 500 daalde 0,7 procent tot 4255 punten en techgraadmeter Nasdaq leverde 1 procent in tot 12.837 punten. De S&P 500 en de Nasdaq koersen daarmee af op het eerste weekverlies in vier weken tijd.

Applied Materials

Applied Materials daalde 2,1 procent. De toeleverancier van de chipsector boekte afgelopen kwartaal minder winst door de aanhoudende problemen in de toeleveringsketen. De winst, en ook de omzet, vielen echter hoger uit dan kenners hadden verwacht. Ook gaf het bedrijf een optimistische verwachting af voor het huidige kwartaal.

Deere verloor 2,5 procent na tegenvallende resultaten. De fabrikant van landbouwmachines verlaagde ook de omzetverwachting voor het hele jaar vanwege aanhoudende leveringsproblemen en hogere kosten.

Foot Locker

Foot Locker dikte 24 procent aan na goed ontvangen kwartaalcijfers. De verkoper van sportschoenen kondigde daarnaast aan dat oud-topman Mary Dillon van de keten van schoonheidssalons Ulta Beauty per 1 september het roer overneemt van bestuursvoorzitter Richard Johnson.

Coinbase werd haast 8 procent lager gezet. De cryptobeurs kampte met een flinke daling van bitcoin. De grootste digitale munt ter wereld zakte ruim 8 procent in waarde na de recente sterke opleving. Kohl’s verloor 2,5 procent. De Amerikaanse winkelketen had een dag eerder bijna 8 procent verloren.

DoorDash

Maaltijdbezorger DoorDash zou volgens mediaberichten een partnership met Walmart willen beëindigen en verloor 2,6 procent.

De euro was 1,0055 dollar waard, tegen 1,0164 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent in prijs tot 90,94 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 96,46 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gouverneur: massagraf gevonden in op Russen heroverde stad Lyman

In de recent op de Russen heroverde plaats Lyman in het oosten van Oekraïne is volgens de lokale autoriteiten een massagraf gevonden. Volgens gouverneur Pavlo Kirilenko is onduidelijk hoeveel lichamen zich in het graf bevinden.

Afbeelding

Frankrijk roept Fransen op Iran zo snel mogelijk te verlaten

Frankrijk heeft alle landgenoten opgeroepen Iran zo snel mogelijk te verlaten. ‘Elke Franse bezoeker, inclusief die met een dubbele nationaliteit, loopt er het risico te worden gearresteerd, willekeurig te worden vastgezet en mogelijk onderworpen te worden aan een oneerlijk pro..

Afbeelding

Zware koersverliezen op beurzen New York na banenrapport

De koersenborden op de aandelenbeurzen in New York waren vrijdag aan het slot van de handelsdag dieprood gekleurd. Beleggers op Wall Street reageerden zeer negatief op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Organisatie wint Nobelprijs en verliest onroerend goed Moskou

Een van de mensenrechtenorganisaties die vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, de Russische organisatie Memorial, is enkele uren later haar onroerend goed in Moskou kwijtgeraakt.

Afbeelding

Canada weert 10.000 Iraniërs van regime in Teheran voor altijd

Canada heeft sancties afgekondigd tegen ‘het moordende bewind’ in Iran en verbiedt 10.000 mensen van dat regime ooit nog in Canada te komen. Premier Justin Trudeau zei dat dergelijke sancties uitsluitend in de ernstigste omstandigheden worden afgekondigd, zoals bijvoorbeeld naa..

Afbeelding

Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden

Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.