Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl bijna derde meer waard op Damrak

Nieuws
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway werd vrijdag bijna een derde meer waard op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl zijn belang in het Braziliaanse bezorgbedrijf iFood verkoopt aan techinvesteerder Prosus voor 1,5 miljard euro in contanten. Afhankelijk van de prestaties van het onderdeel kan daar nog eens maximaal 300 miljoen euro bijkomen. Prosus krijgt iFood daarmee volledig in handen.
anp
vrijdag 19 augustus 2022 om 09:23
Afbeelding
beeld anp

Just Eat Takeaway schoot in de vroege handel zo'n 29 procent omhoog. Het bedrijf, dat zijn aandelenkoers dit jaar hard heeft zien dalen, had eerder al gezegd van de iFood-aandelen af te willen. Maar alleen voor het juiste bedrag. Zo werd een eerder bod van 2,3 miljard euro nog afgeslagen. Door het uitblijven van nieuwe biedingen is Just Eat Takeaway nu akkoord gegaan met een lagere prijs. Het bedrijf herhaalde tevens actief te blijven werken aan een volledige of gedeeltelijke verkoop van het Amerikaanse dochterbedrijf Grubhub. Prosus, dat het belang van 33 procent in iFood koopt via het onderdeel Moville, klom 1,2 procent.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent lager op 723,31 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 962,92 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,2 procent. De DAX in Frankfurt bleef vlak. In Duitsland zijn de prijzen die fabrikanten voor hun producten vragen in juli met dik 37 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden.

Adyen

Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste daler in de AEX met een verlies van 1,8 procent. De chipbedrijven ASMI, Besi en ASML, die donderdag tot de sterkste stijgers behoorden verloren tot 1,1 procent. Adyen ging verder omlaag. Het betaalbedrijf zakte een dag eerder 3,7 procent na tegenvallende resultaten.

In de MidKap stond roestvrijstaalmaker Aperam onderaan met een min van ruim 3 procent. Apothekersbedrijf Fagron voerde de schaarse stijgers aan met een plus van 0,4 procent.

Olie

Voor fietsenfabrikant Accell (min 0,1 procent) is het de laatste handelsdag op het Damrak. Het bedrijf achter merken als Batavus en Sparta wordt door een groep investeerders onder leiding van het Amerikaanse KKR overgenomen en van de beurs gehaald.

De euro was 1,0081 dollar waard, tegen 1,0117 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent in prijs tot 89,63 dollar. Brentolie werd ook 1 procent goedkoper, op 95,67 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

President Peru aangehouden vanwege ‘rebellie’

De president van Peru, Pedro Castillo, is aangehouden en door justitie beschuldigd van ‘rebellie.’ Castillo’s plaatsvervangster Dina Boluarte is inmiddels beëdigd als opvolger.

Afbeelding

Onderzoek: voedselverpakkingen afhaalzaken amper gerecycled

Voedselverpakkingen om mee te nemen worden nauwelijks gerecycled: zo’n 85 procent belandt in de verbrandingsoven, constateert Natuur & Milieu in een onderzoek.

Afbeelding

Ambulance gestolen in Utrecht, botst daarna tegen meerdere auto’s

In Utrecht heeft iemand woensdagavond een ambulance gestolen en is er vervolgens mee gebotst tegen meerdere auto’s. De politie, die de dader wist in te rekenen, bevestigt berichtgeving hierover door Hart van Nederland.

Afbeelding

Nederland verbruikte 17 procent minder gas, EU-doel ruim gehaald

Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben van juli tot en met oktober 17 procent minder aardgas verbruikt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Afbeelding

Peter Rehwinkel waarnemend burgemeester gemeente Voorne aan Zee

Peter Rehwinkel wordt per 1 januari waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee, meldt de provincie Zuid-Holland woensdag. De nieuwe gemeente wordt vanaf die datum gevormd door het samengaan van de huidige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Afbeelding

Nederland verbruikte 17 procent minder gas, EU-doel ruim gehaald

Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben van juli tot en met oktober 17 procent minder aardgas verbruikt dan in dezelfde periode vorig jaar.