Hogere tarieven zorgen voor meer omzet opslagverhuurder Shurgard

Nieuws
Verhuurder van opslagruimtes Shurgard heeft in de eerste zes maanden van het jaar meer geld verdiend in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het in Luxemburg gevestigde bedrijf, dat ook in Nederland verschillende locaties heeft, verhoogde onder andere de huurprijzen wat de omzet een boost gaf.
anp
vrijdag 19 augustus 2022 om 08:08
Afbeelding
beeld anp

Zo werd het huren van een opslagruimte bij Shurgard in Nederland in een jaar tijd dik 7 procent duurder. Daarbovenop verbeterde de bezettingsgraad van de opslagboxen. Inclusief verdere uitbreiding steeg de Nederlandse omzet met 9 procent tot 33 miljoen euro.

De totale omzet van Shurgard, dat ook in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, België en Denemarken actief is, nam met dik 12 procent toe tot 161,4 miljoen euro. Frankrijk is gelet op de omzet de belangrijkste markt voor Shurgard, gevolgd door Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Shurgard is van plan verder uit te breiden. Zo wil het bedrijf dit jaar nog een locatie openen in onder andere Rotterdam. Volgend jaar staat een opening van een locatie in Diemen gepland. Ook elders in de Randstad zoekt het bedrijf naar mogelijkheden om nieuwe locaties te openen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

D66: mensen binnen 3 jaar verlossen van problematische schulden

Mensen met problematische schulden moeten binnen drie jaar verlost zijn van hun schulden. Dat plan dient D66 dinsdag in bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding

Yesilgöz over 'relschoppers' rond duel Marokko: schaam jullie

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz vindt dat de "relschoppers" die zondag zorgden voor ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK van Qatar zich moeten schamen. "Relschoppers, echt, schaam jullie", aldus de minister.

Afbeelding

Westerse journalist opgepakt bij zeldzame massaprotesten in China

Een vermoedelijk westerse journalist is opgepakt tijdens een straatprotest in de Chinese stad Shanghai. Volgens onbevestigde berichten gaat het om BBC-journalist Edward Lawrence.

Afbeelding

Ruim 37.000 kunstliefhebbers hebben PAN Amsterdam bezocht

De afgelopen week hebben in totaal ruim 37.000 kunstliefhebbers de 35e editie van de kunstbeurs PAN Amsterdam bezocht. De directeur van PAN Amsterdam, Mark Grol, noemt deze editie ‘in alle opzichten geslaagd’.

Afbeelding

Rellen in Brussel na WK-wedstrijd België - Marokko

In Brussel zijn onlusten uitgebroken vanwege de WK-wedstrijd in Qatar tussen België en Marokko. Relschoppers, van wie sommigen zijn getooid met de Marokkaanse vlag, gooien met vuurwerk en flessen, slaan met stokken en stichten brandjes.

Afbeelding

ME Den Haag grijpt in bij onlusten na WK-overwinning Marokko

In Den Haag grijpt de ME zondagavond in omdat er onlusten zijn ontstaan na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar, meldt de politie. ‘De sfeer is wat grimmiger geworden’, aldus een woordvoerder.