Japanse beurs daalt licht na jongste inflatiecijfers

Nieuws
De aandelenbeurs in Tokio ging vrijdag tussentijds licht omlaag. Beleggers verwerkten onder andere de Japanse inflatiecijfers over de maand juli. Voor de vierde maand op rij stegen de consumentenprijzen met meer dan de gewenste 2 procent. De stijging was de sterkste in zeven jaar tijd.
anp
vrijdag 19 augustus 2022 om 07:25
Afbeelding
beeld anp

De Nikkei-index in Tokio noteerde 0,1 procent in de min. Ondanks de oplopende inflatie ziet de Bank of Japan nog geen reden om in te grijpen, wat de waarde van de yen onder druk zet. Dat heeft weer impact op vooral exporterende bedrijven. Autoconcerns Nissan en Suzuki stonden met winsten van ruim 1 procent bij de stijgers. Ook cameramaker Nikon (plus 3 procent) en de fabrikant van elektronische apparaten Sharp (plus 0,7 procent) stonden bij de winnaars.

De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,5 procent. Techconcern Tencent stond net als een dag eerder bij de winnaars met een winst van 1,9 procent. Ook maaltijdbezorger Meituan (plus 1,2 procent) stond op winst. Eerder deze week ging dit fonds nog hard onderuit na het nieuws dat Tencent zijn belang in Meituan van de hand zou willen doen. Dit ontkendeTencent later.

De hoofdindex in Shanghai stond een fractie lager en de Kospi in Seoul leverde 0,4 procent in. De All Ordinaries in Sydney noteerde vrijwel vlak.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heijnen benadrukt: statiegeld op blikjes gewoon per 31 december

Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, benadrukt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Vanuit de sector klinkt dat die datum niet haalbaar is, en mogelijk er pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar voor is.

Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.

Afbeelding

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer.

Afbeelding

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

Afbeelding

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken.