Japanse beurs daalt licht na jongste inflatiecijfers

Nieuws
De aandelenbeurs in Tokio ging vrijdag tussentijds licht omlaag. Beleggers verwerkten onder andere de Japanse inflatiecijfers over de maand juli. Voor de vierde maand op rij stegen de consumentenprijzen met meer dan de gewenste 2 procent. De stijging was de sterkste in zeven jaar tijd.
anp
vrijdag 19 augustus 2022 om 07:25
Afbeelding
beeld anp

De Nikkei-index in Tokio noteerde 0,1 procent in de min. Ondanks de oplopende inflatie ziet de Bank of Japan nog geen reden om in te grijpen, wat de waarde van de yen onder druk zet. Dat heeft weer impact op vooral exporterende bedrijven. Autoconcerns Nissan en Suzuki stonden met winsten van ruim 1 procent bij de stijgers. Ook cameramaker Nikon (plus 3 procent) en de fabrikant van elektronische apparaten Sharp (plus 0,7 procent) stonden bij de winnaars.

De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,5 procent. Techconcern Tencent stond net als een dag eerder bij de winnaars met een winst van 1,9 procent. Ook maaltijdbezorger Meituan (plus 1,2 procent) stond op winst. Eerder deze week ging dit fonds nog hard onderuit na het nieuws dat Tencent zijn belang in Meituan van de hand zou willen doen. Dit ontkendeTencent later.

De hoofdindex in Shanghai stond een fractie lager en de Kospi in Seoul leverde 0,4 procent in. De All Ordinaries in Sydney noteerde vrijwel vlak.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig maakt noodlanding in Praag door mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..